Google s Androidem vládne smartphonům v USA!

Google s Androidem vládne smartphonům v USA!
2012-07-18T12:30:04+02:00
• 18. 7. 2012
3

Ačkoliv to vypadá, že má společnost Apple pokryt domácí trh svými telefony na výbornou, výsledky jednoho aktuálního průzkumu v Americe toto tvrzení zcela vyvrací. Android se ujímá moci, roste a největší konkurent, iOS od Applu, není ani v jeho dohledu.

Společnost Nielsen nedávno zveřejnila zprávu o amerických telefonech a jejich operačních systémech. Android je jasně v čele a zabírá na trhu 51,8 % ze všech smartphonech. Jablečný iOS skončil druhý s 34,8 procenty, což je 17,5% rozdíl mezi těmito dvěma rivaly. Je zajímavé, že Android a iOS tvoří dohromady více než 85% celého trhu se smartphony. To RIM a ostatní platformy zabírají pouhých 14 %.

Výsledky Androidu ani nevykazují žádné známky toho, že by mělo v nejbližší době dojít ke zpomalení tohoto růstu. Jen za poslední 3 měsíce si 54,6 % lidí zakoupilo zařízení s operačním systémem Android. V případě samotných výrobců, tak podle grafu Samsung s Androidem zabírá 17 %, v jeho závěsu se drží HTC se 14 %, dále je Motorola na 11 % a ostatní výrobci se dělí o 9 %.

Zdroj: Helloandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Ono, kdyz by bylo jeste srovnani ciste high-end tridy, ten podil by se tak smrsknul, ze by podil Androidu spadl do minusovych procent. A to by nekteri asi neprezili.

Nejmutnejsi je fakt, ze Android fanboys weby, ktere si tuhle zpravu pre-via-kovali zamerne vynechali posledni odstavecek, ktery na svem blogu zverejnila agentura Nielsen, kde zminuji, ze i presto ma Apple stale nejvetsi market share mezi vyrobci smartphonu. Viz. i muj prvni komentar.

Ale to by neznelo uz tak „cool“ jako: „Android se ujímá moci, roste a největší konkurent, iOS od Applu, není ani v jeho dohledu.“ Ze, panove?

Tak to jsme už viděli na keynote apple 7% android a nějakých 75% ios :D
I tak si myslím, že Apple má svůj domací trh pokrytý dobře, když vezmete v úvahu, že na tom jsou zhruba 3 druhy iP (když nepočítam 1. iP a iP 3G) tak je to slušný výsledek. Jinak tady jsem to našel i pro ČR a Slovensko, docela dost mě udivila Evropa.
http://www.androidmarket.cz/novinky/android-dominuje-v-cesku-patri-mu-45-podil-mezi-smartphony/

Ja vidim vyrobce jednoho telefonu, ktery ma dvojnasobny podil na trhu oproti svemu nejvetsimu konkurentovi s mnoha telefony s Androidem a o zbytku vyrobcu radeji nehovorim.

To bych si ani ja ve snu nedovolil tvrdit, ze je nekdo v nedohlednu. O moc zajimavejsi by bylo, kdyby ty grafy ukazaly podil Androidu s jeho aktualnejsimi verzemi 4+. Protoze drtiva vetsina tech Anroidu na trhu ma 2 a vice roku stary OS.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat