Boot2Gecko mění název na Firefox Mobile OS

Boot2Gecko mění název na Firefox Mobile OS
2012-07-03T07:18:14+02:00
• 3. 7. 2012

Mozilla se pomalinku chce drát mezi smartphony se svým operačním systémem Boot2Gecko, které bude využívat stejné jádro jako Android. To by mělo pomoci v rozšíření tohoto systému. Již jsme vás o něm informovali v článku „První zařízení s Boot2Gecko se objeví v Brazílii“. Nyní jsou známi další informace, které jsou zajímavé už jen tím, že tento systém získává nový název.

FFOS2

Nyní Boot2Gecko bude známo jako Firefox Mobile OS. Tento název již bude více evokovat to, že tento systém je stavěn na HTML5 a JavaScriptu, což by mělo nalákat webové vývojáře. Prozatím jsme mohli vidět jen několik ukázek tohoto systému na několika mobilech. Jedním z nich byl Nexus S a nyní se můžete na tento systém od Mozilly podívat znovu.

Ale nejedná se o jedinou novinku, nyní Mozilla odtajnila bližší informace o tom, kde se budeme moci s tímto systémem setkat. Ačkoliv se jedná jen o seznam operátorů, kteří se začali zajímat o tento nový systém, tak nám to může napovědět, kde se začne objevova. Aktivně se zajímají operátoři Deutsche Telekom, Etisalat, Smart, sprint, Telecom Italia, Telefónica a Telenor.

Dokonce se vyjádřili i dva výrobci mobilních telefonů, kteří se pustí do prvních kousků se systémem Firefox Mobile OS. Jedním z nich je TCL Communication Technology pod značkou Alcatel One Touch a druhý výrobce je ZTE. Tyto mobily budou využívat procesory Snapdragon od Qualcommu. První prodejní kousky se mohou objevit již příští rok v Brazílii u operátorů Telefonica a Vivo.

Otázkou je, jestli je zde prostor pro další systém. Již nyní je trh celkem nabitý a vládnou mu zatím dva mobilní operační systémy. Co na tento systém říkáte?

Zdroj:ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat