Vodafone nabídne HSPA+ DC v Karlových Varech

Vodafone nabídne HSPA+ DC v Karlových Varech
2012-06-28T15:42:03+02:00
• 28. 6. 2012

Hon za rychlostí neustává ani ze strany Vodafonu. O2 nedávno představilo LTE, na kterém lze dosáhnout rychlosti až 60 Mbit/s pro download, T-Mobile LTE chystá a momentální maximum u něj je 42 Mbit/s skrze technologii HSPA+ DC (chete-li HSPA+ 42). Vodafone konkurenci v tomto boji dotahuje a nově začne nabízet HSPA+ DC v Karlových Varech.

Logo Vodafone

Jedna z nejnovějších verzí technologie 3G sítě, konkrétně Release 8, umožňuje stahovat až rychlostí 42 Mbit/s, upload tato technologie nijak neovlivňuje a zůstává na klasickém maximu sítě – tedy na 5,76 Mbit/s (což je HSUPA). Vodafone se tak pokusí alespoň částečně dohnat konkurenci v maximální dosažitelné rychlosti.

Sám operátor udává, že by internet měl běžet reálně okolo 30 Mbit/s. Povýšení části 3G sítě na novou technologii bude mít také za následek dvojnásobnou kapacitu, protože HSPA+ DC potřebuje ke správnému chodu 10 MHz, starší release potom „pouhých“ 5 MHz.

Signál bude dostupný pouze v centru Karlových Varů, a to sice konkrétně v místech konání Mezinárodního Filmového Festivalu Karlovy Vary. Maximálních rychlostí nelze momentálně dosáhnout s žádným mobilním telefonem, protože není žádný na trhu s podporou HSPA+ DC. Sám Vodafone potom doporučuje Nokii Lumia 900, kterou bude nabízet od 1.července.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat