Nokia předvedla „BatPhone“ ve velkém stylu

Nokia předvedla „BatPhone“ ve velkém stylu
2012-06-28T12:14:17+02:00
• 28. 6. 2012
1

Nokia předvedla 26. 6. 2012 nový smartphone Nokia Lumia900 se systémem WP 7.5, který nazvala vlajkovou lodí společnosti. Tímto je edice Lumia prodávaná v České republice kompletní. V tomto článku vám popíši, jak představení tohoto oceněného modelu probíhalo.

jdfbcs

Když si vaše jméno odškrtnou na seznamu pozvaných pěkné slečny v oblečcích Catwoman, zahřeje vás to u srdíčka. Pokud však tuto poctu sdílíte spolu s Radkem Hulánem, je to zážitek na celý život. Výtahem až do posledního patra CityTower a zamlženou uličkou směrem kupředu. Na konci uličky čeká barman s drinkem a zde to všechno začíná.

V místnosti se nacházela spousta fotografů a lidí nejrůznějšího postavení. Všichni drželi v rukou své smartphony a snažili se jako první poslat nové informace na web. Vše se zdálo být zmatené, dokud se na pódiu neobjevilo vedení Nokia. Vše utichlo a prezentace mohla začít. Marcus Stoerkel, generální ředitel Nokia v ČR, představil „devítistovku“ hlavně anglicky spolu s krátkými videi, které pouštějí na stylových obrazovkách ve tvaru Lumie. Dále se na scéně objevila Pavla Tomsová, která připravila tuto skvělou show.

dcbs

A co, že se jsme se o Lumii900 dozvěděli? Například to, že se bude v ČR prodávat ve třech různých provedeních, a to, že oproti „L800“ má displej o velikosti 4,3 palce ClearBlack AMOLED, na kterém se skvěle čte i za slunečného počasí. Tělo má z jednoho polykarbonátového kusu a v ČR se bude prodávat v černém, bílém či tyrkysovém provedení. Baterie by měla vydržet až 300 hodin v pohotovostním režimu a až 8 hodin hovoru.

Co se týče fotoaparátu, najdeme na „L900“ hned dva. Na zadní straně se pyšní 8MPx optikou Carl Zeiss a dvojitým LED bleskem, zatímco na přední straně zařízení hledejme 1MPx fotoaparát, který umožňuje videohovory. Paměť dosahuje 16 GB, z čehož je 14,5 GB uživatelských a dá se rozšířit pomocí cloudového úložiště SkyDrive. Mimo jiné Nokia představila i pár nových aplikací. Mezi nimi se nachází i staronové Nokia Mapy, které vám umožní procházet a plánovat trasu, i když budete zrovna off-line, až ve sto zemích světa.

Největším trhákem však bylo, když Nokia oznámila, že si již od konce června můžete na značkových prodejnách Nokia a Vodafone zakoupit Lumii 900 v exklusivní The Dark Knight edici, ze které jde do ČR jen 100 ks. ČR byla vybrána jako jedna z dalších 13 zemí světa, aby na pulty přinesla tento černý smartphone, který má pod fotoaparátem jemně vygravírován znak Batmana. Pro „L800“ a „L900“ je zdarma připravená aplikace „The Dark Knight“, ve které máte možnost nalézt například synopsi filmu, informace o hercích včetně fotografií a linky na další stránky zabývající se filmem. Zapojit se můžete do živé fanouškovské sekce, kde se streamují tweety o filmu sbírané dle hashtagů, odpočítávání času do premiéry a dle polohy uživatele i přehled kin v nejbližším okolí.

jkcnkd

Ve spolupráci s Foursquare Nokia připravila speciální hru Gotham City Game, která je vrcholem aplikace.  Díky svým check-ins můžete hájit své město proti banditům, ať už si vyberete být Batman, či Bane. Pokud budete vážně dobří, odměnou budou tapety, vyzváněcí tóny nebo se prostě jen porovnáte s hráči na celosvětovém žebříčku.

kjbjv

A víte, co bylo nejvíc? Když se na pódium spustil Batman. Všichni tleskali a kouř byl všude. Tím však tiskovka skončila. Dále následoval raut, focení s Batmanem a dotazy na „velitele“ akce. Celé představení jsem prožila ve společnosti Radka Hulána, který už svou Lumii 900 vlastní. Odpovědí na otázku, jak se mu celá akce líbila, bylo: „Taková normální tiskovka s Batmanem, předváděčka Lumie 800 byla větší, ale to asi jen díky tomu, že to byl první WP u nás.“

Já osobně si myslím, že celé to bylo moc povedené. Děkuji Smartmanii za umožnění vstupu a Radkovi za doprovod. Chci pogratulovat Nokii k dalšímu skvělému telefonu a scelení rodinky Lumií u nás. Po předváděčce v Las Vegas stihla totiž Lumia 900 nasbírat řadu prestižních ocenění, takže se máme na co těšit.

Fotografie:

Vedení Nokia na pódiu s Batmanem

Porovnání Nokia Lumia900 a Samsung Galaxy SIII

Batman s double CatWomen

JahůdkováTerez a double CatWomen

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jahůdků Terez

První redaktorka Dotekomania.cz píšící o mobilních telefonech, členka testovacího O2 guru týmu, blogerka, redaktorka Mitvsehotovo.cz a administrativní pracovnice ve VVV Most. Studentka strojařiny, která se nebojí říct svůj názor. Závislost na knihách a kávě. Velká sestra dvou malých slečen, která by se pro pravé přátele rozkrájela. Zálibu nachází v řízení svého stařičkého Póla, moderních technologiích, fotografiích, umění, seriálech, fotbalu, hudbě a marketingu.

Komentáře

mmiillaann99

10. 7. 2012, 10:10

Slečna Jahůdková začala raketově, články jsou fajn, čtivé, ženský pohled je autentický

ALE

Slečna Hulánová se rozhodla také velice rychle skončit, když si začala s velmystrem českého internetu Radkem Hulánem, nadčlověkem, který jí ve čtvrtek 5 července léta páně 2012 uvedl do společnosti na karlovarském filmovém festivalu, čímž respekt slečny Terezy dostává nový rozměr a její další články už může podepisovat jako Tereza Hulánová

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat