Google aktualizoval Mapy pro Android

Google aktualizoval Mapy pro Android
2012-06-28T07:23:27+02:00
• 28. 6. 2012
2

Včerejšek byl plný novinek od Googlu, dočkali jsme se nové verze Androidu 4.1, prvního tabletu od Googlu s názvem Nexus 7, ale také aktualizace aplikace Mapy. Není to jen taková aktualizace, protože díky ní získávají mapy nový rozměr a důležitý náskok před konkurencí.

Google maps

Není tomu ani měsíc, co Google oznámil, že jeho mapy budou brzy dostupné i v offline verzi a my jsme byli samozřejmě u toho. Je sice pravdou, že během dnešní I/O konference o dostupnosti této služby nepadla ani zmínka, ale je třeba poznamenat, že program byl už i tak nabitý.
Abyste mohli využít této nové vlastnosti si aplikaci Mapy musíte zaktualizovat. Po aktualizaci stačí klepnout na tlačítko menu a následně zvolit možnost „Zpřístupnit offline“.

západní Čechy - funkčníMorava - nedostupné

Následně si budete muset vybrat, jakou oblast chcete v mobilu uložit.  Žádné limity ze strany Googlu zde nejsou a klidně si ve svém mobilu můžete uložit i podklady Afriky. Ovšem nic není tak růžové, jak se zdá. Bohužel je tato služba dostupná jen v části České Republiky, a to sice jen v Čechách, přičemž ani zde nemáte naprostou jistotu dostupnosti služby. Je to vcelku zajímavé, protože všude jinde po světě není s dostupností podkladů problém. O to více mne zaráží nefunkčnost služby, když pro Google je naše země klíčovým trhem a novinky u nás bývají nabízené tak rychle, jak to jen jde. Příkladem je například StreetView – srovnatelné pokrytí s námi nemá žádná země ve Střední Evropě. Ostatně, možná se ale jedná jen o počáteční chyby nové funkce a Google tento nešvar časem opraví.

západní Čechy - funkčníMorava - nedostupné

Offline mapy se hodí pro všechny náruživé cestovatele, kteří nemají aktivní datový balíček nebo jednoduše mají malé FUP. Ať tak, či onak – tato nová funkce určitě usnadní život i cestování mnoha lidem a v budoucnu si třeba budete moct stáhnout do mobilu podklady ze samotného StreetView. Co říkáte na tuto novou funkci? Využijete ji nebo vám připadá zbytečná?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Bylo by to dobre kdyby se dala stahnout Morava a Slezsko, nechapu proc to nejde, takze zatim je to pro me zcela zbytecne.

Tak možná Afriku lze uložit celou, ale v případě ČR mi to při osmém čtverci hlásí „byl uložen maximální počet map“

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat