Apple chce zabránit prodeji SGS 3 v USA

Apple chce zabránit prodeji SGS 3 v USA
2012-06-07T08:01:15+02:00
• 7. 6. 2012
86

A je to tu zase. Ačkoliv se mohlo zdát, že nová vlajková loď Samsung Galaxy S 3 se vyhne jakýmkoliv sporům, tak jsme se mýlili. Proslýchalo se, že design telefonu navrhovali spíše právníci, ale to Samsung vyvrátil. Během června startuje prodej tohoto smartphonu hned u 5 mobilních operátorů v USA a společnost Apple tomu chce zabránit.

20110422apple_samsung_scales

Konkrétně jablečná firma vyžaduje po soudci Koh, aby pozastavil prodej SGS 3 na základě (zatím) 2 patentů. Další se ještě analyzují a zřejmě přibydou. Vše se opírá o podobnost s modelem Galaxy Nexus, který čelí několika žalobám. Konkrétně se nového smartphonu mají týkat patenty na univerzální vyhledávání a inteligentní odkazy. Oba smartphony by se měly dostat pod jednu žalobu a k jednomu soudci. Jedná se však o velmi neobvyklé jednání.

Samusung namítá, že soudce nemůže pozastavit prodej nového smartphonu bez řádné analýzy a také soudu. Prodej SGS 3 v USA začne již za dva dny a jednalo by se tedy o velmi rychlé jednání. Otázka je, jestli se Applu podaří plány Samsungu za tak krátkou dobu dostatečně znepříjemnit.

Zdroj: ubergizmo.com


Komentář

Samsung a Apple se nedohodli na velmi slibném jednání, kde mohlo být vše ukončeno. Bohužel se obě firmy hodlají popotahovat po soudech do nekonečna. Bojí se Apple SGS 3? Chce tak vytvořit vhodný prostor pro nový iPhone? To netuším, ale již se jedná o podivné jednání. Jakoby se jablečná společnost obávala nové vlajkové lodi.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

At se ti tu nemusim sahodlouze rozepisovat: http://www.android.com/about/ice-cream-sandwich/ ale predpokladam, ze uz o tom vis.

83. O jaký funkce , že přišli?

Poslední drby hovoří o New iPad, ale o iphone ne.

Siri mela byt jako premiova fce 4S, nicmene posledni drby hovori o rozsireni do vsech zarizeni i starsich. Je to pochopitelne, ze chteli nalakat nove zajemce prave na Siri.

Siri je jedina vec. Po updatu u Androidu prisli uzivatele o daleko vice funkci. Tak bych to moc nesrovnaval, nemluve o stale podpore 3r starych zarizeni.

corfen – a na 3GS je plnohodnotný iOS (tzn. včetně Siri)? Na čtyřce je plnohodnotný iOS (tzn. včetně Siri)? Být majitelem čtyřky, tak absenci Siri beru jako krutou podpásovku a jen tak bych to neodpouštěl. Ono to s tou podporou taky není tolik žhavé.
SGS je stále podporované – předevčírem vyšel nový FW pro Austrálii, takže se Samsung stále stará.

Do doby nez zacel Apple s tema zalobama me byl uplne ukradeny. Ted na nej mam alergii!

@shvecik a 2.3.6 je snad plnohodnotny 4.0 ics? neni tak tu neplacejte jednu vec prez druhou, navic 4.0 jde dostat do jednicky ale neoficialne jako romka (ICS333 ROM), bezi docela pekne svizne a je pouzitelna… jak uvadite priklad k applistum, to same ale plati i zde…

chci se jen optat dneska jsem narazil ze ministerstva budou povinné zveřejňovat vyb. řízení na netu tak tady je jedno na tablet.. ME by Teda zajinalo kdo jej splní podle ME jen Ipad aneb není nad šetření ve veřejné správě https://www.gemin.cz/index.php?id=1089&r=https%3A%2F%2Fwww.gemin.cz%2Findex.php%3Fm%3Dcontracts%26h%3Dcontract%26a%3Ddashboard%26id%3D1013%26state%3DPREP&m=etforms&h=form&a=display

Peťa Shvecik

9. 6. 2012, 11:30

76.corfen: tak ted placas pekne nesmysly. Galaxy S jednicka dostala pred mesicem aktualizaci na 2.3.6 tzv. value pack(dostal nektere funkce z ics) a ics nedostal jen proto, ze vsechny samsungy s touchwizem co maji 512mb ram ani nikdy ics oficialni cestou nedostanou….tak priste nez otevres pusu zapni mozek a pouzij google….mimochodem ne vsichni applisti byli na starych zarizenich spokojeni s novym ios a nadavali, ze jim apple umyslne spomalil aktualizaci mobil a neprimo je tak nuti koupit si novy….

CrackonoS nemluvím tady o tom aby ho kopírovali doslova. Co jsem viděl tak Samsung galaxy tab byl nepodařenou kopií iPadu. To Samsung vážně už přehnal. Ale třeba tvrdit že SGS II je kopie po desingnové stránce po iPhone je ta největší blbost. Jenže obecně každá společnost by měla mít svoje specifické prvky na designu. A to všechny společnosti taky maj(tedy když pominu ten galaxy Tab kterej je sice jinej než iPad ale dosti podobnej).

@petrasek1 co treba support starych modelu? jeste ted je stale podporovano jabko 3GS coz je 3roky stary model, kdyz to srovnam s galaxy s tak ta skoncila minuly rok a uz se na nej nedostane oficialne ics, coz je smutne kdyz tento model byl predstaven pred 2 lety a je tudiz mladsi a stale dostatecne rychly…

Uz na strednich skolach se ucivalo (doufam ze stale uci) ze pro firmu je velmi dulezita image. Apple vyrobky kazdy pozna, podle tebe je tedy spravne vytvaret co nejpodobnejsi vyrobky uspesne spolecnosti, aby ziskali zakazniky na pocit, ze maji neco jako Apple za mene penez?

Kdyby si ty vymyslel novy neotrely vzhled nejakeho vyrobku a za rok by konkurence zacala ukrajovat z tveho podilu na trhu a prebirat ti zakazniky diky tomu, ze jim konkurence dava pocit, ze kupuji tebe, nevadilo by ti to? Asi ano, jde preci o tve zivobyti. Stale beru pripad Airu.

Jo Aplle má strach a tak kope nožičkama kolem sebe! Zrovna Siri a S-Voice asi nebude předmětem sporu. Protože Siri není vynález Applu,ale někoho úplně jinýho. Navíc třeba i takovej Microsoft má něco podobného,ale ne tak kvalitního jako jabko. Jabko tuhle věc koupilo a dalo tomu nějakej pěknej kabátek řádně vymylo mozek svým ovečkám aby to vyzdvihovali jako ultrapřevratnou věc! Samsung jednoduše počkal až jak se to jablečňákům chytne a pak si udělá SVoice jak prosté! Aniž by cokoliv kopíroval! Bodejď by jabko nedělalo trochu kvalitní mobil když má ubohej jeden model tak maj na to čas se tomu věnovat a ne jak ostatní výrobci co chrlej x modelů. Já jen nechápu jak si někdo může kupovat jablečnou břečku,kterou má kde kdo(takže exlusivita je někde v pr…) a mobil co vypadá x let pořád stejně jen s nepatrnýma kosmetickýma změnama nemluvím o vnitřku. A též nechápu proč někdo je vypláclej z jablečná břečky? Oč je funkčně lepší než ostatní OS? O moc ne! Prostě jen naleštěná bída nic víc.

CrackonoS takže ty defakto říkáš. Nepřišel jsi s nápadem tak zkrachuj! Já říkám že aby se firmy uživily tak se musí napodobovat. Navíc lidi se pak snáže můžou rozhodnout do čeho pljdou. Protože když jedna firma vymyslí úplně něco jiného(jiný styl vzhledu a ovládání) tak většina netechniků se toho bude bát a radši zvolí něco co znají a je tomu podobné. Za další technologie musí dopředu.Za technologii ať se soudí firmy ale software ať nechaj být. Přece jen na to můžou přijít dvě firmy nezávisle ale každé jinak naprogramované a přesto v některých fázích se může shodovat s konkurencí. Takže když se bude shodovat tak jako to nemám prodávat když to oni uvedli třeba jen o půl roku dříve? Mohli to samozřejmě okopírovat ale i tak je to jen software který napomáhá mít co nejpodobnější ovládání aby lidi nebyli nuceny pořád kolem do kola se učit novým a novým věcem.

Ty bys byl jako beranek v byznysu? Wau, to bys do roka vyhlasoval bankrot. Byznys neni charita a za napady se tvrde plati. Je zajimave, ze vsichni najednou umi az po tom, co jiny neco predtavi a neni to jen pripad Applu. Vem si ultrabooky. Proc nikdo pred Applem nedelal kapkovy a ultratenky design ala Air? Az to zacalo Applu vynaset, vyrojil se Zenbook a podobne. Beru kdyz firmy jako Samsung prinasi technologie, ale jako prasarnu beru kradeni napadu, napadne podobnosti vzhledu nejen HW.

pavlos921 vážně umíš přemýšlet jen tady a teď? :-D Co zkusit zapojit selskej rozum ;) Tím nechci říct že Samsung některé věci neokopčil ale prostě Apple je troll. Z obchodního hlediska ho chápu ale z hlediska inteligence je to to největší hovado o kterým jsem četl

Bože bože :D miluju inteligenci zdejších diskutérů :D
Co takhle kdyby někdo z vás aspon na moment přemýšlel ve větším měřítku a né jen zatvrzele se hádat kdo s čím přišel první. Mi přijdete jako děti na pískovišti. Ovce zůstane ovců a droidek droidekem :D Takže prosím hrajte si každý na svém písečku a nemontujte se do opačného tábora, protože sami nemáte většinou žádné argumenty.

Sám se hlásím na stranu Androida ale iOS nezatracuju. Každý máme své potřeby a každému vyhovuje něco jiného. A že apple má politiku na dvě věci a kope kolem sebe je jeho problém. V mých očích tímto způsobem klesá Apple pěkně rychle dolů. Než se do mě někdo začne navážet tak prosím berte navědomí že se bavím o politice nikoliv o produktech. Každý produkt at již Apple či konkurence mají své klady a zápory.

Navíc většina zákazníků nerozumí technickým parametrům takže když řeknu že SGS III má 4 jádro tak neznalec řekne WOW to je lepší než iPhone. Prostě neznalce už ale nezajímá, že apple má jen jeden přístroj pro který snáže odladí soft i když jak jsem četl tak kolikrát nechápu jak to může vydat s chybama(které pak stejně opraví). Tady jde hlavně o zákazníka, který ve většině případů se nechá ovlivnit marketingem a to hlavně nese peníze Applu, Samsungu a dalším.

S-voice bych vůbec neřešil, protože podobné aplikace bude mít Google (Majel) nebo třeba Microsoft. Popravdě nejen základní princip byl užit už dřív. Pravda je že až Apple tomu dal nějakou formu. Stejně tak by ale mohl mít problémy i Apple, protože Siri také může porušovat nějaké patenty. Apple ale nepůjde přímo do sporu s Googlem a naopak. To by bolelo a hodně. Když už tak by využili nějakého „prostředníka“.

Apple má pravdu. Když někdo něco ukradne, tak to prostě ukradl a neměl by s tím obchodovat. A Samsung toho ukradl dost.

Prostě a jednoduše. Dle mého názoru se Apple bojí konkurence

Tech „znalcu“ je tu vice: Apple jsem nemel, ale plyvu na nej, at de do p… apod. Je to smutne cist nektere, zvlast kdyz celkem casto radi jinym, pak tu bliji takove hnusy.

Navic vazne nepochopim, jak nekdo muze vubec citit zast ci nenavist k hloupemu brandu. To jste vazne takovi zoufalci a mate to vubec zapotrebi?

@Petr Louda ano hodne s nadsazkou, pokud ale vezmete cely trh a ne jen specifickou cast tak musite uznat ze tomu tak neni

@Drahy bluetooth ma uz od 1 verze, s temi smsky si zas vymyslite, mate to opravdu za potrebi? Tak si overte info nez neco placnete ;o) kdyz uz jsme u toho tak ty videohovory a k tomu posilani zprav maji vsechny aktualizovane iphone/ipady zdarma mezi sebou bez apps tretich stran… Absurdni je i android se svoji volnou politikou vyvoje, aneb kazdy vyrobce jinak a kvalitu pak hledat vicemene jen u top modelu, navic pro vyvojare je to peklo a neni vubec divu ze radeji delaji apps pro ios, kde se nemuseji starat o to jak to pobezi a hlavne tolik bat ze jim apps budou radeji krast bez placeni ;o)

btw mel jsem sII, proto zboznuju kdyz nekdo nevi zhola nic o dalsi platforme a nadava na ni ;o)

Pokud vim iPhone ve svem prvnim zarizeni nemel ani bluetooth, neumel odpovidat na smsky, neumel videohovory, neumel proste vubec nic a bylo caste srovnavani prvniho modelu s kamenem.

Pak se objevil druhy a hned novinka jak ma uzasnej displej, novinka videohovoru co nikdo jiny nema krom vsech ostatnich znacek mobilu atd.

Pak prisel treti, kde jen zavedli lepsi HW a SIRI – coz ani puvodne neni jejich projekt ale koupeny software prejmenovany a integrovany do mobilu.

Samsung je na poli mobilu uz peknou radku let, ma kvalitni displeje, dela i obecnou elektroniku, pameti a procesory – ma velkou zakladnu a je sobestacny a dily si sam vyrabi narozdil od konkurence si vlastne sam vystaci a kvalitne. S novinkama prichazi postupne a nabizi siroke spektrum modelu od nejlevnejsich se samozrejme horsi kvalitou az po nejdrazsi.

Ma Android, ktery dava moznost vyberu a tak se nemusime spolehat na absurdne uzavreny system iOS, ktery kdyz nekdo „upravi“ tak jde jeste za mruze je poskytovan vsem zdarma a otevrene a kazdy muze prispet neni to kopirovani je to zkratka dalsi vyber jako je 10 pracich prasku. Ma vice vyhod a proto bude vzdy vyhraje mou volbu.

Apple jedine co dokaze od ostatnich je dobrej marketing a „ovce“, kteri uveri prave tomuto marketingu, ze s necim prisli nove. Ano prisli ale jen u sve rady telefonu a pak to vpada ze jsou mistri, ale majijen dobry marketing.

Jen tak dal apple, uz ted od tebe nic nemam a timhle pristupem si muzes v*srat oko….

ja si len myslim, ze je to vtom, ze apple sa zas boji. Kedze uz nemoze zalovat na dizajn, tak zaluje na software. Podla mna je to pre apple trapas ako svina a pre Samsung vyhra jak byc

Apple si sám kope hrob. Vyvolává buď sympatie a nebo antipatie. V podstatě nic mezi…. Takže kupci Apple ho berou, nekupci ho za přístup v soudních sporech často nenávidí a přejí mu krach. Tak je to s Apple a jeho nesmyslnými soudními spory….

Nejsem odpůrcem Jablka, ale čeho je moc, toho je příliš.

Zakázat prodej telefonu, který se podobá jinému, který se PRÝ podobá Jablku? To se může stát jen v USA a nedivil bych se, kdyby možná i u Nás :D …

Plivu před Jablkem na zem …

Anywhere: Vtipne, ze tam o googlu nic neni, jo pockej on je vlastne kristalove cisty a dokonaly.

corfes – iPhone a exkluzivní už tak dva roky nejde rozhodně dohromady. Exkluzivní je něco, co jen tak někdo nemá. Vždyť podle prodejních čísel ho má snad každý třetí (nadsázka). Co je tedy podle tebe mainstream?

anywherehome

8. 6. 2012, 19:31

Zhebni Apple, který jsi zloděj, lhář a korupčník:
https://sites.google.com/site/corpsins/

@reku: proto stoji s3 tolik co stoji? trochu se nad tim zamyslete nez tu zacnete osocovat a marze? marze je vzdy takova za jakou jsou lide ochotni dany produkt koupit, ja vam nevim ale apple ani jine firmy nejsou nejakou charitou ale jdou za trzbou :o)

&Petr Louda apple se touto cesou nechtel vydavat tak nevim proc by to delal, kdyz chce byt exklusivni a ne mainstream, ikdyz v usa je tomu temer naopak, jenze tam jsou ceny nekde jinde :o)

corfen – stejně tak ale dosluhující nokii mohl nahradit apple a nenahradil.

corfen – nemel nesmysly a podívej, co vše Samsung Applu dodává. Apple nevyrábí a nemontuje nic. Žije pouze z přidané hodnoty a lichvy…. Protože marže je neskutečně velká… Ale když jsou to lidé ochotni platit …

@geary jen nahradil s desitkama telefonu dosluhujici nokii, coz je jen zbytecny argument :o)

Je moc pekny jak se tu hadate, jak male deti na pisecku :-D

Klid, za celou dobu, co se Apple o tohle snaží nedosáhl vůbec ničeho. Akorát Samsung se stal světovou jedničkou.

Na co si furt ten Apple hraje, ať už jdou do prdele!!! Pokud kvůli Applu zakážou prodej nějakého telefonu, tak pochybuju že nasranej zákazník půjde a koupí si iPrd když právě kvůli iPrdu si nemůže koupit telefon, který původně chtěl…
By taky mohli Bohnice žalovat Apple kvůli porušení patentu na blbost!

Mickey.12: dej příklad…

44. Tady je vidět, že samsung to má propracovanější a hlasový asistent je lépe propojený s telefonem, navíc lépe chápe, co se po něm chce http://www.youtube.com/watch?v=mt8BtIkVviU&feature=youtube_gdata_player

Bohužel ne jen tam, ale například i v technologickém vývoji. :)

Zapomněl jsi dodat, že v prodejnosti.

„Samsung prodal za dva roky méně telefonů Galaxy S než Apple iPhonů za půl roku“ Samsung hold je a vždy bude až dvojka :)

O google to alespoň vím a upozorní mě na to, ale apple se tím jaksi nezmínil NIKDE (neříkej že jsi to věděl)! Prostě si to drží pod pokličkou někde hluboko nenápadně ve smluvních podmínkách asi tak jako když sledoval, zapisoval a odesílal polohy uživatelů pod průjhlednou záminkou že je to tak pro ně vlastně lepší – a zase mu věřili.

Ano, mě by vadilo,kdyby u apple věděli, že např. dnes jsem si vyhledával věci o terorismu, bin ladenovi, al-zawahirim, wmds proliferation, NSS 2003 apod věci…proč? Protože jsem měl zkoušku z terorismu a tyhle věci jsem si chtěl zopáknout…a zajisté bych byl na blacklistu americké vlády a minimálně podezřelý a při příští návštěvě bráchy v usa by si mě vzali stranou (tak jak to udělali jemu čistě a jenom proto, že je z „východu“)A protože na to píšu i diplomku, takže se terorismem zabývám už přes rok. Bylo by mi to milé? Nebylo, to si buď jistý. Ano, vyhledával jsem to na google, ale tam přeci jenom je větší pravděpodobnost, že mi vyskočí ta wiki a těch lidí co tam tohle vyhledávají jsou denně tisíce, což se o siri a apple nedá říct.
Nemám rád paranoiu, ale rozhodně více věřím google, než apple, který už naflákal pár průserů co se špehování uživatelů týče.

Pet Louda: Prave ze jsem svoice videl v primem srovnani se stejnymy dotazy. Svoice funguje lepe nez google ale na siri jeste nestaci, presto mam ten pocit, ze se samsung snazi, aby z nej lide meli stejny pocit jako ze siri. Opet pisi, muj pocit.

PS: O tom ze nekdo uchovava nejaka data. No a? Google ti tekl ze to nedela a ty mu veris? Kdo dnes nesbira data? Navic, ma me trapit, ze Apple vi, kdy ma telefon nastavit schuzi, kdy budu nakupovat boruvky a nebo kdyz mi ma najit nejblizsi reckou restauraci?

Kdyby se Apple vykaslal na tyhle detinske spory a z usetrenych penez za pravniky by zlevnil ty svoje predrazene hracky, uskodil by Samsungu myslim mnohem vic. Kdyby stal iPhone nebo iPad o tri, ctyri tisice min, sam bych uvazoval o jeho koupi. Takhle ale v te temet dvounasobne cene oproti memu Radarovi s WP7.5 nevidim tu pridanou hodnotu…

Lenost urychluje vývoj, patenty jej bohužel brdí, to zase budu nějaké super shit patenty co můžou vznikou pouze v zemi blbounů a špekounů….

Hádej z čeho volá pan soudce ..

Jabko začíná bejt pěknej SRAB !

emanuelemil

8. 6. 2012, 16:49

ty první žaloby na samsung jsem ještě celkem chápal, ale tohle je už dosti zoufalé…

Lichváři z Apple jsou stále nenažraní. Už aby krachli.

tyhle zabomysi, ehm, applosamsungove, ci iOSandroidovske valky me hrozne bavi… nejen sledovat deni na poli velkejch hracu, ale cist ty neuveritelne hloupy argumenty, ktery se opakuji porad dokola

white.haven

8. 6. 2012, 16:42

„Až mi na 3310 naplánuješ schůzku, napíšeš sms pomocí hlasu (což samozřejmě umí android v základu) nebo zobrazíš počasí, tak řekni“

Je mi lito, ale tohle Android v zakladu neumi. Ne, ten muj opravdu ne. Apple se SIRI to umi.

To, co rika Craskonos: “ Siri a hlasove ovladani pred ni bylo jen tupe diktovani“

To je proste pravda. Co s tim ma spolecneho S-voice? Leda to, ze to ma az ted Samsung a asi rok pote, co s tim prisel Apple.

white.haven

8. 6. 2012, 16:37

sgs3: jsi mimo jako vzdy. A co je horsi, jeste vubec nevis, o cem vlastne tocis. Prosim, neplet se do diskuse dospelych. Ne bez argumentu.

freddy158158

8. 6. 2012, 16:10

hlavně,že Siri používáte každý den :-D .. čím se budete vytahovat příště? .. nenapadá mne totiž nic,co by neměl dnes jiný mobil :-P

Vlastimil Bartošák

8. 6. 2012, 15:57

Tak včera udělali součet všech HTC co chtějí zakázat v USA dnes je to Samsung :) Apple má strach a nebo mu teče do bot že by ho Google Android mohl brzy odepsat :D

Síri rozumí co říkáš do mobilu? tak velké kulové.. Je to jen hodně koplikovaný papoušek s velkou zásobou slov a jejich přednastavením! nic jiného to nikdy nebude

WoW Nechápem prečo ten samsung dal taký istý dizajn keď apple žaluje galaxy nexsus ??? Toto je nelogicke…
teraz môže apple dať dole jedným súdom dva mobily… Čo sa týka S-voice… ja to kópia a kto tvrdí argumenty tipa „samsung s tim prišiel prvý“ tak neviem v ćasoch keď vyšla SIRI tak na androide bol google voice ktorý mol viac menej register fráz s inštrukciami…

S-voice jsi asi nepoužil že? To by jsi jinak nemohl říct, že je jako Siri, když je to v podstatě jenom převlečený google voice actions. Už jenom ten seznam předdefinovaných frází při prvním spuštění dává tušit, že tady se žádná konverzace nepovede. Respektive ano/ne vykonat to a to. Řečnická otázka: jaký praktický užitek spatřuješ v tom, že Siri rozumí tomu co jí říkáš? Povídáš si s ní? Ráno si nemáš s kým co říct, tak vezmeš do ruky telefon a povídáš si s ním?
PS: google + wolfram alpha + servery apple = siri
PS2: o tom, že apple shromažďuje a uchovává všechny data odeslaná přes siri jsi věděl?

Ze by se nam oslik konecne zaregistroval pod svym jmenem? :-)

SGS3 + Louda: Siri a hlasove ovladani pred ni bylo jen tupe diktovani. Siri je jedna z prvnich, ktera vyznamu slov, ktere clovek rika do telefonu, rozumi. Zjisti si to kde chces, ale dictation od Googlu toto jednoduse neumi. Ano umi jednotlive povely, ktere vypadaji jako ze rozumi, ale v realu je to prednaucene. I ty tve sms. Proste rozeznava jednotliva slova z databaze a praska je do sms, to ale neznamena, ze telefon vi, co pise. Az ted S-Voice funguje jako Siri. Je vtipne, ze kdyz podle vas to diktovani na androidu slo stejne jako Siri, proc si Samsung udelal vlastni?

Je to tak, kdyby si lidi dokázali přiznat, že ten jejich výrobek není ideální a najde se něco, co jim vadí, tak je svět hned jednodušší. Mně na mém Galaxy SI vadí – GPS není úplně přesná (dříve byla úplně nepoužitelná, protože přesnost byla asi tak kilometr) a po dvou letech rozvrzaný rámeček kolem displeje (což se dá už celkem pochopit), jo a taky výdrž baterie, ale dám den a půl. Nicméně ty dva by byl luxus. Klidně to sem napíšu a přiznám, ať si to každej přečte…

Ja jsem tuhle sedel s jednim iphonakem v hospode a vubec jsme se nehadali jako tady. Kazdej jsme rekli cca 5 veci ktary na nasich telefonech stojej za hov… a pohoda. Obe firmy proti sobe stvou zakazniky a pritom je to jedno. At si kazdej koupi co se mu libi a je to ne? Mam sgs2.

„protože ten nový iphone už byl loni“ a to máš odkud? Spekulace a jedna babka povídala, nic jiného to nikdy nebylo – aneb ten mýtický iphone. To, že apple vydává lepší model jednou za dva roky (mezi představuje jenom jakýsi facelift) jaksi opomíjíš. Máš někde nějaký důvěryhodný zdroj/něco potvrzené PŘÍMO Applem?
PS: otázka, proč nedal apple do new ipad Siri?

Petr Louda- pokud ale apple představí 4jádro teď v Červnu tak to bude hůře pro vás, protože ten nový iphone už byl loni, jen ho nepředstavili. Nepíšu kraviny, když použijete Google tak zjistíte že to máte na více stránkách potvrzené.

Nejsem ovečka, nekupuji si každý rok telefon od Apple (měl jsem 4 roky 3G, až letos jsem koupi 4), neprosazuji Apple jako Dogmu, jen píši jak to je a bylo, to ale neznamená že vyznávám nějaký Apple kult jak píšete vy.

PS2: pardon, označil jsem tě za magora, už to vidím, to se omlouvám, příště použiji slovo ovečka (což se vlastně v přeneseném slova smyslu rovná magor). Pokud se nepovažuješ za ovečku, tak se tě to jistě nedotkne. Mea Culpa

PS: zajímalo by mě, kde jsem tě urážel, pouze jsem řekl pravdu – meleš kraviny. To není urážka, ale konstatování skutečnosti. O výkonu si povíme až apple představí čtyřjádro v iphone. Budu si tě do diskuze pamatovat.

*netykejte.
** to video je sice aplikace, ale i tak to bylo dříve než podobná věc koupená od Googlu.

http://www.youtube.com/watch?v=V33eMGIunLU BB tom měl také o rok dříve než Samsung, a jistě by se to našlo i něco dříve.

Petr Louda- vy potřebujete prášky, jelikož na nokii byly ty počátky co jsou teď u Samsungu a Applu, a mluvení s telefonem bych považoval stejně jako případ pro Choholouška, a laskavě neurážejte a nevykejte mi. Píšete kraviny, jen proti applu a když někdo napíše že to pravda není tak ikdyby měl pravdu tak hned urážíte, promiňte ale chováte se vážně jako malé děcko! Ano Apple chce iOS pro aplikace a především hry, ale vážně nevím k čemu mi bude příští tok 8 jádrový procesor a 4jádrová grafika v čím dál tenčím telefonu, když k tomu nedají nějaký obrovský akumulátor aby to vydrželo alespoň pár minut hraní náročné hry (2D hry šlo hrát na iP 3G jen něco přes hodinu).

PS2: kde v té době bylo Siri?
http://youtu.be/gGbYVvU0Z5s
Bylo, ale kde byl Apple??? To jenom až zase budeš mlýt kraviny o kopírování…tohle jsou FAKTA, takže můžeš klidně dál překrucovat realitu. Jo a alespoň se tě google voice actions nezeptají: jako fakt jsi to myslel vážně, radši mi to potvrď…fakt „inteligentní“ asistentka, kterou musíš dokola ujišťovat. Prostě jednoduchost říct, vykonat.

Spidder- jak říkám, hadr na hlavu a zítra pro jistotu zajít pro prášky na hlavu. Až mi na 3310 naplánuješ schůzku, napíšeš sms pomocí hlasu (což samozřejmě umí android v základu) nebo zobrazíš počasí, tak řekni.
Ty jsi vážně magor. Přidávám si tě do seznamu ke slovákovi.
PS: o tom, že apple chce mít ios jako herní platformu jsi neslyšel, tak mlč ty výkone.

Petr Louda- To není žádná novinka, hlasové ovládání měla už i Nokia 3310 (tedy jen vytáčení) tak nepište bludy.

Geary- nejsou to nesmysly ale realita, Andoroid byl udělán rychle aby předstihl iOS od Applu, také se mu to podařilo a chtěl okopírovat RIM, pak ho koupil Google a vyšel z toho nakonec zmršený iOS zvaný android který je pořád stejný jako dneska. Já nic u SGS2 nepsal, ale nesmyslný výkon to je, protože na hry by byla lepší konzole než telefon, málo kdy jde o perfeetkně vyřešené ovládání. A hrát hru která má grafiku třeba jako Metro 2033 (mimochodem je to suprová hra) za rok na mobilním zařízení 5-10minut než se vybije baterka je nesmysl (pokud nepříjdou s něčím převratným.

Charvii- Geary asi myslel starší verzi 4 nebo možná raději 3Gs aby mohl říct že jsou HarWarově horší než SGS2 a SGS3 kteří mají 2 a 4jádro.

Geary: iPhone 4s rychlostně nestačil na SGS 2? v čem prosim tě ?

13.Jo Apple výkon nepotřebuje, ale vždycky po vzoru Samsungu ho tam nakonec dodá. Tohle jste tu tvrdili u sgs2, že je to nesmyslný výkon, pak to udělal Apple a sklaplo vám. Ty ostatní věci, co píšeš jsou jen naučený fráze a samozřejmě nesmysly. Já měl taky iPhona a ten rychlostně nestačil na sgs2, natož na trojiku.

Spidder: hadr na hlavu, realita je krutá, to samé co je s-voice, bylo už v SGS2 ještě před siri od apple, tady tomu prostě daly více místa, protože je to v dnešní době cool…kdežto u sgs2 tomu nepřidávali takovou důležitost, viděli že apple udělal z hovna kuličku a díru do „světa“, tak proč to taky neoznačit za jednu z „revolučních“ novinek i přesto, že už to měl předchozí model.
Jinak patentový troll apple v plné kráse dokázal svoji hloupost, když v usa nyní žalují a chtějí zakázat prodej 30ti modelů HTC…z toho se některé už DÁVNO ANI NEPRODÁVAJÍ. Na HTC Evo 3D zřejmě žalují raději dopředu 3D videa, které bude mít nepředstavený New iP.
http://www.svetandroida.cz/apple-zada-zakaz-29-zarizeni-od-htc-201206

Čeho by se asi tak Apple mohl bát? Toho že má SGS3 nesmyslný výkon, který iPhone nepotřebuje, stejné aplikace rozhodí plynuleji, nepadají, a iOS se neseká, ani nežere tolik operační paměti. Nebo toho že je na SGS3 nepovedená kopie iOS zvaná „Android“? Tím to asi nebude, a zajímavé že ten S-Voice vydali chvilku po článku „Siri lze vytáhnout pomocí JailBreaku“ (nebo něco v tom smyslu vyšlo to v USA) tak to jen obšlehli a upravily, jiste vtom měl Apple skryté překvapení jinak by Samsung jen pro podobnost hlasového ovládání nežaloval.

White.haven: ja vim pro iovci je to tezke pochopit ze uz to nekdo pred tim vymyslel(tak jako ostatne vetsina funkci) ale bohuzel je to tak

9. Ale s voice jde ještě o kousek dál, než siri, jednak je pokročilejším způsobem integrován do telefonu (zamykací obrazovka) a nabízí navíc také možnost předdefinování vlastních akcí a například provázání se sociálními sítěmi, což Siri nedokáže.

To jistě ne, stejně tak to neznamená , že když apple náhodou docílí zákazu nějakýho samsungu, že si poběží všichni koupit iPhona. Spíš jde o to, jakou obrovskou reklamu Apple Samsungu dělá a to zdarma. Všichni vědí, že to co Apple na Samsungu žaluje, by mohl žalovat i na všech ostatních, ale on žaluje hlavně Samsung, protože se ho bojí, jako čert kříže.

white.haven

7. 6. 2012, 17:41

Zheiko: vyhledavani a ovladani hlasem srovnavate se SIRI, ktera se snazi pochopit SMYSL toho, co chcete? Pardon, ale to je jako srovnavat parni stroj s modernim autem.

white.haven

7. 6. 2012, 17:40

Zheiko: ale to není o jednotlivcích, ale o mase. Jiste, objeví se pár jednotlivců, kteri si kvůli tomu ten telefon koupí, ale není to absolutne nic masoveho. Uz mnohem vice lidi se rozhodne koupit Samsung proto, ze vyrobce neni na zacatku abecedy a z mnoha jinych duvodu :)

White.Haven: jinak ano, ja souhlasim s Gearym, kdyz prosel v platnost zakon o zakazu prodeje Galaxy TAbu v nemecku, mel jsem chut si tam zajet pro tu ‚upravenou‘ verzi, ktera se prodavala jenom tam, bohuzel nebylo dost susnu, ale ano, ten spor ve me naopak podporuje koupit si to zakazany:)

SGS2 melo vyhledavani a ovladani pomoci hlasu v dobe kdy vyslo, a vyvolavalo se doublehitem home tlacitka – SGS2 tady bylo mnohem driv nez iP4S se Siri, takze Siri je vylepsena kopie od Samsungu…

Tenhle spor uz zacina zavanet brutalnim trapasem ze strany Applu, kdyz apple zaloval Samsung za okopirovani rozestaveni ikon, chytal jsem se za hlavu, kdyz prisla zaloba za okopirovani designu u SGS1 proti 3GS, tak jsem to jakz takz chapal, a toto? to uz je uplne padly na hlavu, a opravdu to vypada jako kdyby Apple nemel co nabidnout – a ono to driv nebo pozdeji prijit muselo, protoze nezlobte se na me, ale lidi se nenechaj tahat za nos, kdyz si maj jit koupit novej telefon, kterej vypada uplne stejne jako ten predchozi, a vysolit opet 500dolcu/euro za telefon kterej ma navic jen Siri

white.haven

7. 6. 2012, 17:00

sgs3: dej si hadr na hlavu :)
geary: jakože proto, že Apple chce zakazovat, si lidé nekoupí mobil od Apple, ale od Samsungu? To myslíš jako vážně? Takový nesmysl? :D

Tohle jednání applu je kontraproduktivní. To jim ještě nedošlo, že čím víc chtějí zakazovat Samsung, tím rychleji Samsung získává dominantní postavení na trhu.

já si myslím opak!samsung už dávno ovládání hlasem měl!a s příchodem s3 prostě doplnil některé funkce!to apple od nich okopiroval a jenom dodal pár funkci!toto už je výsměch!je to jednoduché Timovi se klepe zadeček!Protože už ted je samsung omnoho před ním!a bude se jenom zlepšovat..

Přesně tak, souhlasím. Desing je v pohodě, ale ten S-voice, to je fakt zbytečnost. Udělali by mnohem líp, kdyby to tam nedávali. Už jenom to pozadí S-voice, jako by tam nemohli dát apsoň jinou barvu :D né oni musejí mít taky šedivou, už jenom takováhle blbůstka je dost podobná.

Tak je jasne, ze ma Apple strach. Je to konkurence. Apple podle me ale do designu strelit nemuze, ten se Samsungu povedl, problem vidim v radoby Siri. Je to proste jako pres kopirak. Kdyby s tim Apple neprisel, neprijde s tim ani Samsung. Na druhou stranu je S-Voice tupejsi a jeji vysledky jsou nekdy az tragicke, viz hromady testu na yt.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat