Nokia potvrzuje Windows 8 tablety a hybridy (díl třetí)

Nokia potvrzuje Windows 8 tablety a hybridy (díl třetí)
2012-05-05T09:45:58+02:00
• 5. 5. 2012
8

Letos se můžeme těšit na příchod Windows 8 a nebojím se napsat, že se bude jednat o jeden velký experiment. Na klasických noteboocích příliš pozitivních reakcí nesklízí, ale na tabletech má šanci na úspěch. Prozatím se přesně neví, kdo všechno bude W8 tablety vyrábět a s velkou nadějí se vzhlíží ke společnosti Nokia.

Již nějakou dobu kolují zvěsti, že finský výrobce mobilních telefonů rozhodně půjde i cestou tabletů. Bohužel toto slýcháváme velmi dlouho a zatím jsme neviděli ani jeden koncept. Minulý rok jsme vám přinesli video, kde Stephen Elop nastiňuje budoucnost tabletů a vyjadřuje se celkem kladně k celé problematice. Dokonce se začaly objevovat první povídačky, že tablet vyrobený Nokií by měl mít 10 palců a procesor od Qualcommu.

Jorma Ollila byl donedávna předseda správní rady Nokie, před několika dny rezignoval na svou pozici, ale již se stihl vyjádřit k tématu tabletů od Nokie. V rozhovoru pro Financial Times uvedl:

“Tablets are an important one, so that is being looked into, and there will be different hybrids, different form factors [handset designs] in the future.”

Z této krátké věty můžeme soudit, že Nokia neplánuje jen obyčejné tablety, tak jak je známe nyní. Můžeme se těšit na neokoukaný vzhled a na hybridní zařízení. Bohužel se nezmínil o termínech ani nenastínil přibližnou dobu uvedení. Bude Nokia v první vlně výrobců, kteří představí tablety s Windows 8? To zatím nevíme a je možné, že opět budou čekat, jestli se vůbec nový operační systém uchytí.

nokia_tablet_patent

Ale co jsou to hybridní zařízení? Jedná se spíše o mobil, který budeme moci používat s nějakým příslušenstvím jako tablet? Nebo se jedná o tablet s možností použití jako notebook? Raději dále nebudeme plány Nokie odhadovat. Sama někdy dokáže velmi překvapit.

Zdroj: technobuffalo.com


Zajímavost: Náš čtenář Ondřej Holan nalezl na Youtube zajímavé video, kde lze vidět, jak se dříve dařilo a nyní nedaří Nokii z finančního hlediska. Pomohou jí tablety zpět k ekonomickému úspěchu?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Že by na tom nokia byla hůř, kdyby šla do androidu? Nemyslím, sám bych koupil…
Ostatně to, co prorokoval bývalý šéf Nokia smartphonů před bezmála dvěma roky se taky nestalo…
http://www.mobilmania.cz/bleskovky/nokia-pouzivat-android-je-jako-curat-si-do-kalhot-pro-zahrati/sc-4-a-1126199/default.aspx

Nokia by mela ve svem vlastnim zajmu vyrabet tablety s co nejvice OS. Hlavne s temi, po kterych je poptavka. Mohla by zkusit upravit Android jako je to na Kindle fire.

Co máte pořád s tím androidem? Je to mizerný systém. Nokia by na tom byla ještě hůř, kdyby do toho šla.

Těším se na podzim.. WP jsem si totálně zamiloval a jestli Win8 dopadnou dobře (z CP jsem zatím rozpačitý), přibude k telefonu na 100% i tablet. Nokia umí udělat kvalitní a pěkný HW s duší (bohužel taky umí udělat řádné „boty“)..

Mně se teda líbila víc N9 s MeeGo:) Takových telefonů měla udělat víc, ten systém byl parádní a návykovej. Chtělo to větší spektrum takovejch telefonů i v nižších cenovejch kategoriích..

1.) souhlas, taky bych bral. Takova N9 s androidem by byla paradicka.

Ach jo kdyby ty nokie delali s Androidem, tak uz jednu mam :-(.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat