IBM blokuje Siri, iCloud a Dropbox

IBM blokuje Siri, iCloud a Dropbox
2012-05-25T08:44:05+02:00
• 25. 5. 2012
4

IBM stále patří mezi největší společnosti a celkově zaměstnává přes 400 000 lidí po celém světě. Pro tak velkou firmu musí platit určité zásady a vnitřní bezpečností politika. Ta se zřejmě v tuto chvíli změnila a je ještě přísnější něž kdy dřív. IBM zablokovala službu Siri, která je dostupná na iPhonu 4S. Jedná se o osobní asistentku, která disponuje umělou inteligencí. V současné době patří mezi reklamní trháky společnosti Apple, ale i tak ji IBM zablokovala pro všechny své zaměstnance.

Bohužel se nejedná o jedinou blokaci a restrikce se dočkalo i cloudové úložiště iCloud a Dropbox. Hlavním důvodem pro blokaci těchto služeb je strach z úniku dat ze společnosti. V případě cloudových úložišť se to dá celkem chápat, jedná se o velké bezpečností riziko. Zaměstnanci IBM zřejmě nebudou mít k dispozici žádné podobné úložiště.

Tato omezení se týkají 80 000 smartphonů a tabletů, které se připojují do firemní sítě. Zde je velké riziko toho, že by mohlo dojít k úniku dat nebo informací. IBM se hodlá dále zaměřovat na celkovou bezpečnost a již dříve zablokovalo služby Box nebo Google Drive. Výjimku pak dostala služba MyMobileHub, která zablokována nebyla.

Bude zajímavé sledovat, jestli podobnou politiku převezmou i jiné společnosti. Je tu opravdu místo pro strach z takových služeb? U Dropboxu, iCloud, Google Drive a podobných se to dá chápat, ale proč se v zablokovaných službách objevila asistentka Siri? Není tak velký strach z úniku dat přehnaný? Pokud velké společnosti hodlají podobné služby blokovat, mohlo by jim to ubrat na atraktivnosti.

Zdroj: Slashgear

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

pota: hádám že VPN

A jak to dělají? Mají nastavený nějaký block na své Wifi síti a nebo udělali na telefonech JB a nahráli nějakou blokovací aplikaci?

SudruhStopa

25. 5. 2012, 13:54

1: Siri funguje v cloude, takze to co povies sa odosle do Applu a tam sa spracuje. Plus na svoje fungovanie potrebuje udaje z kalendarov a kontaktov, takze sa IBM nedivim.

Cloud bych pochopil, Siri už tedy nevím. Snad možná, že to zatěžuje hodně data a zaměstnavatele by to stálo více. Nebo IBM chce, aby se zaměstnanci věnovali práci a ne zábavě :-) Jinak občas jsou restrikce zbytečné. Nechápu třeba důvod, proč má můj strýc restrikci na svém BlackBerry, že nemůže přijímat obrázky přes BBM.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat