Chameleon: chytrý launcher pro Android

Chameleon: chytrý launcher pro Android
2012-05-17T08:13:25+02:00
• 17. 5. 2012
13

Díky launcherům si můžete kompletně změnit vzhled prostředí na vašem androidím smartphonu nebo tabletu. Někdy to není jen o změně vzhledu, ale i samotného chování. Například můžete prostředí zahalit do podoby Windows Phone 7 nebo iOS, vše je ve vašich rukách. Někdy ale můžete pocítit, že ráno chcete jiný launcher než večer.

morning

Pro zdatnější to nemusí být problém. Nastaví si dva rozdílné, které jim budou vyhovovat. Musí se ale starat o jejich přepínání, což není zrovna pohodlné. Možná se tu objeví první launcher, který se vám maximálně přizpůsobí a bude se měnit po celý den. Jmenuje se Chameleon a sám název již hodně napovídá. Nemusíte se ale bát, že si na něj nezvyknete.

Jeho hlavní výhoda má být v tom, že tento launcher rozpozná, kde se momentálně nacházíte, a nabídne vám to, co potřebujete. Takže například ráno vám nabídne emaily, novinky a zprávy. Jakmile přijdete do práce, tak změní nabízené aplikace a widgety třeba na akcie a zpravodajství. Večer na vás bude čekat zábava v podobě filmů atd. Chameleon by měl dokázat rozeznat nejen vaši lokaci, ale také čas a způsob připojení.

work

Má to jednu nevýhodu. Zatím není k dispozici a čeká na investici. Autor slibuje, že jakmile dosáhne 50 000 dolarů na KickStarteru, tak launcher dokončí a uvolní. Již nyní vypadá na videích velmi působivě, takže by klidně mohl jít do světa minimálně v betě. Sami se podívejte na ukázku z použití launcheru Chameleon.

Prozatím je určen jen pro tablety, ale snad se jej dočkáme i pro smartphony. Ještě se můžete podívat na další video, kde je jeho hlavní výhoda ukázána lépe. Co si o něm myslíte, zaslouží si 50 000 dolarů?

Zdroj: kickstarter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

TheSkeletoN

22. 5. 2012, 8:32

No na tablet by se mi to hodně líbilo :-) …Doufám, že to vyjde ;-)

Ty jsi to moc nepochopil viď? Řeší se tu poslední tři příspěvky mobily.

pro Pota: Tak to je fakt sranda. Jak si chceš nastavit WP7, když nijak nastavit nejdou??? jo jestli myslíš barvu těch kostek na ploše a trochu je spřeházet, tak to joooo :-):-):-)

Quickill: To já vím moc dobře a proto jsem ho tenkrát koupil místo Desire. Taky jsem vyzkoušel x verzí Androidu, ale nejlepší byl vždy WP.

mobilmania82: To bych teda iPhonu neprovedl :-D

mobilmaniak82

21. 5. 2012, 21:37

Já mám iPhone (iOS) taky vyladěný podle svého gusta

http://www.youtube.com/watch?v=F6vHsMF_SSs&feature=youtube_gdata_player

Taky přehraje jakékoliv video (nebo mi grabne mp3 písničku z videa z YouTube nebo celé video), otevřu (a edituji) jakýkoliv dokument, co si chci přizpůsobit, to si přizpůsobím……

;-)

pota: na hd2 funguje nejvic systemu snad ze vsech telefonu. Osobne jsem na nem mel wm6.5, android (vsechny mozne verze), wp7 (i mango), meego, ubuntu 10.10 a pak mi odesel :D. Takze pokud tam chces WP7, neni vubec zadnz problem.

poltergeist

21. 5. 2012, 20:45

no moc dobrý mi to nepřijde,
zkuste si někde vyzkoušet BB Playbook a jeho launcher a uvidíte, to nemá chybu, nechápu proč to někdo nenaportuje na android

Akorat mam strach ze to bude zabrzdeny…

pota: Tak já taky využívám telefon hlavně na net, hudbu, zprávy apod., ale díky Androidu jsem si mohl nastavit vše do poslední pítě, takže mám telefon přesně takový, jaký chci mít a ne takový, jaký mi řekne výrobce, že má být :)

Jinak …
http://www.youtube.com/watch?v=XiWDafvuaRw

Tak v podstatě máš pravdu, Android má i v telefonu (logicky stejné ICS a skoro stejný iOS) více funkcí, ale mě šlo o to, že tyto funkce nepotřebuji v malém telefonu. Nepotřebuji si hrát se souborovým managerem, rozbalovat RARy nebo programovat let na měsíc.
Btw mám v podstatě stejné zkušenosti z dob, kdy jsem měl HTC Desire a následně HTC HD2. Jediné, co mi moc chybí, byla možnost u HD2 vyměnit Android za WP, když mě přestal A bavit :-D. Ale to jsme mimo téma.

Souhlasím s vámi až na jednu věc – i v telefonech má Android více funkcí, resp. více možností.
Hlavní výhoda je v tom, že pokud nejste spokojení se vzhledem (nebo celkově se systémem), máte možnost telefon rootnout a vybrat si z široké škály systémů …
Mám zkušenosti se 4 „typy“ systémů – stock HTC, Cyanogenmod, MIUI a momentálně meXdroidmod s ICS (Android 4) – na to, že originál systém se zasekl na verzi 2.3.3 (HTC Desire Z), tak tato podpora je velmi slušná … A práce s těmito verzemi systému je také úplně o něčem jiném ..

Ale k tématu – až si pořídím tablet, tak vím, že toto prostředí rozhodně vyzkouším, nápad suprový, tak uvidíme, jaké bude výsledné zpracování …

Souhlasím s OrcusDei. V mobilu mi přijde Android špatný, více mi vyhovuje iOS, ale v tabletu má Android výhodu ve více funkcích a možnosti podobného využití Home obrazovky. Chameleon si určitě stáhnu/koupím, až vyjde. Vypadá to báječně a líbí se mi 100% využití plochy. Také doufám, že widgety budou integrované a použití tak jednodušší.

Jako nejsem příznivcem androidu v mobilu, ale na tablet má tenhle system obrovský potenciál a tady je to dobře vidět. Naprosto skvělý interface, opravdu klobou dolů, moc se mi to líbí.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat