Výsledky prodejů Huawei za rok 2011

Výsledky prodejů Huawei za rok 2011
2012-04-24T11:11:57+02:00
• 24. 4. 2012

I když firma Huawei nepatří mezi nejznámější výrobce, je její podíl na telekomunikačním trhu nepřehlédnutelný. Nyní se na Twitteru objevila čísla hodnotící prodeje za minulý rok. Pojďte se na ně podívat.

První číslo je 55 milionů. Je to počet prodaných telefonů. Z toho je 20 milionů smartphonů (s operačním systémem Android). Je to sice skoro zanedbatelné množství v porovnání se Samsungem, který za jedno čtvrtletí zvládl prodat 30 milionů zařízení, ale pro firmu to od roku 2010 znamená nárůst o 500% (a to už je celkem zajímavé číslo). Když firma nedávno uveřejnila svůj plán, prodat v letošním roce  60 milionů zařízení, zdál se mnohým poněkud přehnaný. Podle výsledků za uplynulý rok to pro ni ale nebude tak těžké. Obzvlášť s telefony Ascend D quad, které by měly nabízet velmi pěkný poměr cena/výkon.
Domácí trh je pro Huawei celkem zásadní a v Číně jim patří prvenství v množství prodaných smartphonů pracujících s CDMA.

Další číslo, které se objevilo, se týká modemů. V uplynulém roce Huawei zvládl prodat 60 milionů modemů, čímž upevnil svou pozici číslo 1 v prodeji modemů po celém světě. (Pokud máte modem od operátora, s největší pravděpodobností to bude právě Huawei.)

Největší podíl prodaných smartphonů má model Sonic s kódovým označením U8650. Prodalo se ho celkem 10 milionů kusů po celém světě. Další část „koláče“ na poli smartphonů patří modelu T3800, který byl speciálně vyroben pro čínský trh, aby fungoval na síti TD-SCDMA 3G. Oba tyto telefony patří do nižší střední třídy a cenově jsou tedy dostupné širokému okruhu zákazníků.

Ten kdo tedy Huawei podceňoval, nemá díky těmto výsledkům důvod. Uvidíme jak si firma s modely Ascend P1 a Ascend D quad povede letos.

Zdroj: Unwired View

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat