Spuštění Google Drive – nový termín

Spuštění Google Drive – nový termín
2012-09-30T14:22:53+02:00
• 17. 4. 2012
1

Už před časem se začalo spekulovat o tom, že se Google chystá spustit svoje vlastní univerzální cloudové úložiště Google Drive již na začátku měsíce dubna. Tato předpověď se nakonec nevyplnila, ale nyní se mluví o dalším termínu. Tentokrát bychom se měli dočkat už za týden.

Google Drive launching next week for desktop, Android and iOS

To, že se Google chystá spustit vlastní úložiště, je dnes prakticky jisté. Nová konkurence pro Dropbox či Skydrive bude mít několik výhod i nevýhod. Výchozí kapacitou by měla být hodnota 5 GB. Možnost rozšířit tuto kapacitu zřejmě bude dostupná, ale zatím není jasné, jakým způsobem bude probíhat. Pokud bychom měli tuto hodnotu porovnat s konkurencí, bude Google Drive ve srovnání s dvěma konkurenty uprostřed. Dropbox nabízí 2 GB (s různými možnostmi, jak tuto kapacitu rozšířit) a pak je tu Microsoft Skydrive, které nabízí 25 GB + 5 GB sdíleného prostoru sloučené služby Live Mesh. Nevýhodou Skydrive je fakt, že není možné kapacitu dále rozšířit.

Vraťme se ale k samotnému Google Drive. Co bude tím hlavním tahákem pro to, aby lidé toto úložiště používali? Je to jednoduché. Google Drive totiž lidé používají už dnes. Jeho součástí totiž zřejmě bude úložiště dokumentů webové aplikace Google Docs, a tím pádem vlastně do jisté míry Drive funguje již nyní. Dalším důležitým faktorem při rozvoji služby bude systém Android. Je jasné, že Google bude toto cloudové úložiště do Androidu implementovat, a tak bude mít o uživatelskou základnu postaráno již od počátku. Navíc je možné, že nabídne uživatelům Androidu například bonusovou navýšenou kapacitu.

google drive logo

Podle aktuálních informací bychom se měli dočkat aplikací pro desktopové počítače, zmíněný Android a Apple iOS. Nezbývá tedy než čekat, jestli se prognóza spuštění služby příští týden vyplní.

Zdroj: phonearena, pocketnow, verge

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Krása, další užitečná featurka (bez ironie, používám snad všechny použitelné Google produkty a na tohle čekám už dost dlouho)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat