Samsung plánuje Windows Phone verzi SGS III

Samsung plánuje Windows Phone verzi SGS III
2012-04-28T01:43:40+02:00
• 28. 4. 2012
2

Nová vlajková loď Samsungu stále ještě není oficiálně na světě. Stále však neutichají spekulace o tomto očekávaném modelu. Nyní se objevila další informace, která s uvedením třetí verze modelu Galaxy S tak trochu souvisí. Mluví se totiž o tom, že Samsung chystá sesterský model s operačním systémem Windows Phone.

comeandmeet

Pokud jste fanoušci platformy Android, je cíl vašeho zájmu v nadcházejících dnech asi jasný. Pokud jste ovšem fanoušci konkurenčního Windows Phone, máme pro vás novou a zajímavou zprávu. Představení tohoto telefonu by nás totiž mohlo zajímat hned ze dvou důvodů. Zdá se, že Samsung hodlá uvést na trh ještě jeden model, tentokrát se systémem Windows Phone. Se zmíněným Samsungem Galaxy S III (pokud mu tak budeme říkat) by toho mohl mít hodně společného. Počínaje vzhledem a konče hardwarovými parametry.

Windows-Phone-8-Apollo

Čím by si tedy měly být tyto telefony podobné? Jedním ze společných parametrů by měl být displej. Zatím se spekuluje o uhlopříčce 4,7”, zřejmě s rozlišením 720p. Dále pak podpora LTE a chybět nebude ani NFC čip. Fotoaparát dostane do vínku 12MPx rozlišení, přední kamera pak rozlišení 2 MPx. U procesoru se zatím spekuluje o dvoujádrové a čtyřjádrové variantě. Je možné, že se nakonec tento parametr bude odvíjet podle cílového trhu, jako je tomu například u konkurenčního HTC One X.

To všechno by mělo přijít na podzim. Proč až na podzim, když se SGS III chystá do prodeje do několika týdnů? Možná jste si všimli, že ne se všemi parametry umí současný Windows Phone pracovat. Proto je také uvedení telefonu zřejmě chystané až na podzim letošního roku, kdy bychom se měli dočkat nejnovější verze systému Windows Phone – Apollo neboli WP 8.

Prvním trhem, který by se měl nového telefonu dočkat, bude USA, kde by měl tento model zaujmout místo nástupce telefonu Samsung Focus.

Zdroje: pocketnow, wpcentral

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

zbynulka.vsetin

3. 5. 2012, 17:17

One hardware, Two systems
choose yourself ;-)

To se říkalo i o SGS2 a WP Mango. A jak to dopadlo.

Teď by to ale mohlo být pravda, protože Apollo má konečně mít pořádnou podporu HW.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat