Příští Galaxy – čtyřjádro potvrzeno videa

Příští Galaxy – čtyřjádro potvrzeno [videa] (aktualizováno)
2019-06-20T20:25:05+02:00
• 26. 4. 2012
15

Níže se nacházejí aktualizace článku

Samsungu se podařilo kolem své nejnovější vlajkové lodě Galaxy S III vytvořit pořádné napětí. Samozřejmě nevíme, jestli se opravdu bude jmenovat takto, ale jako pracovní název to postačuje. V tuto chvíli všichni netrpělivě čekáme na 3. května, kdy bude příští Galaxy představeno.

 

Zatím jsme měli možnost se podívat na Samsung GT-i9300, ale nikdo neví, jestli se jedná o “příští Galaxy”, jiný model, nebo jen testovací zařízení. Mnoho lidí je přesvědčeno, že to není finální kousek a 3. května budeme rozhodně překvapeni. Bude mít novinka keramické nebo metalické tělo? Jaké budou finální specifikace? To zatím nikdo neví.

Rozhodně s námi můžete již dnes začít sledovat období před samotným představením příštího Galaxy. Jak se zdá, tak i letos budou předcházet samotnému představení videa, na kterých nás bude Samsung lákat. Dnes třeba vyšla na Twitteru Samsung Mobile podivná zprávička, která má ale zajímavý obsah.

image

Netrvalo to dlouho a byla objevena internetová stránka, na které běží odpočet. Přibližně kolem 13:00 v pondělí 23.4. bude na této stránce něco zveřejněno. Podle webu sammobile.com bude ukázán první teaser (krátká upoutávka) k samotnému představení příštího Galaxy.

image

Pokud se naplní naše očekávání (první teaser na příští Galaxy), tak sledujte tento článek. Budeme jej aktualizovat až do samotného 3. května.

Zdroj: SamsungMobile, Samsung (2)

Aktualizováno (22.4.)

Podívali jsme se na uveřejněnou zprávičku, která obsahuje jakoby náhodná písmena tgeltaayehxnx. Když se písmenka prohodí, tak z nich vychází slovní spojení The Next GALAXY.

Zkusili jsme ještě cvičně zadat adresu thenextgalaxy.com do prohlížeče a dostali jsme existující stránku (s vyžadovaným přihlášením). Doménu vlastní společnost The Upper Storey. Pokud se podíváme na jejich web, objevíme něco zajímavého. Společnost spolupracuje s velkými firmami jako Dell, Mercedes, American Express, LG a Nokia.

Takto velké společnosti si většinou pro prezentaci svých produktů najímají agentury. Otázkou je, jestli Samsung najal The Upper Storey pro The Next Galaxy.


Aktualizováno (23.4.)

Odhady se staly skutečností. Samsung si pro nás připravil menší rébus, ve kterém jsme byli úspěšní. Na stránce tgeltaayehxnx.com skončil odpočet a ukázal se nám první teaser (krátká ukázka) k dlouho očekávanému představení příštího Galaxy (The Next Galaxy).  Do oficiálního představení  zbývá pouze 10 dnů a během nich se budou objevovat další indicie ke 3. květnu. Nyní se již podívejte na první teasery k dalšímu Galaxy.

Aktualizováno (24.4.)

Mobilní operátor Vodafone se stává oficiálním partnerem pro The Next Galaxy a uvádí, že u něj budete moci jako u prvního zakoupit ještě nepředstavenou novinku. Bohužel se to týká jen Vodafonu ve Velké Británii, ale můžeme z toho usuzovat, že u nás novinka prvně k dispozici u tohoto mobilního operátora.

image

Prozatím je spuštěna registrace na jeho stránkách, a tak se zdá, že se připravuje na velký nápor zájemců. Bude The Next Galaxy nedostatkovým zbožím?

Aplikace k představení novinky na Google Play

Samsung u příležitosti představení a reklamní masáže představil oficiální aplikaci pro systém Android. Ta se jmenuje SAMSUNG mobile UNPACKED 2012 a nabízí pár funkcionalit. Tou hlavní je odpočet do představení dalšího videa, který běží v pravém horním rohu. Dále vám nabízí možnost podívat se na nejnovější teaser, kalendář akce a lokaci.

SC20120424-065756SC20120424-065810SC20120424-065804SC20120424-065815

Prozatím jsou tři ikony neaktivní a svůj obsah ukáží až třetího května. Konkrétně jsou to UNPACKED Live, tisková zpráva a nový produkt. Dále nabízí odkazy na Facebook, Twitter nebo Youtube. Aplikaci můžete stahovat z tohoto odkazu.

Popis v aplikaci na Google Play prozrazuje oficiální název nového Galaxy. Prozatím Samsung uvádí The Next Galaxy, ale v popisu je jasně vidět Galaxy S 3. Lidská chyba nebo finální název?

SAMSUNG mobile UNPACKED 2012 - Android Apps on Google Play-112003

Aktualizováno (26.4.)

Příští Galaxy získává čtyřjádro

exynos-s3

Samsung právě ve své tiskové zprávě potvrdil, že The Next Galaxy bude obsahovat nejnovější čtyřjádrový procesor Exynos s taktem 1.4 GHz, který je založen na ARM Cortex A9. Pro výrobu byla použita 32nm technologie (High-k Metal Gate), která slibuje hlavně lepší hospodaření se spotřebou. Dokonce by měla být o 20% méně náročná, než předchozí dvoujádrový Exynos, který byl vyráběn 45nm technologií. Zde je oficiální text, který říká, že se tento procesor opravdu objeví v příštím Galaxy.

Already in production, the Exynos 4 Quad is scheduled to be adopted first into Samsung’s next Galaxy smartphone that will officially be announced in May. Samsung’s Exynos 4 Quad is also sampling to other major handset makers.

Samsung slibuje možnost nahrávání a přehrávání videí v rozlišení 1080p s 30 snímky za sekundu. Dále získal podporu HDMI 1.4. Dvoujádrový a čtyřjádrový Exynos mají stejné rozměry (12mm x 12mm x 1.37 mm) a dokonce mají stejný počet pinů. Samsung uvádí, že starší dvoujádrové Exynos procesory může ihned vyměnit za čtyřjádrový bez jakýkoliv velkých zásahů do designu stávajících mobilů. Díky této kompatibilitě nebude The Next Galaxy jediným smartphonem z dílny Samsungu, který bude obsahovat čtyři jádra.

zdroj: technobuffalo.com

Sledujte tento článek, pravidelně jej budeme aktualizovat až do 3. května.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Podla mna ten takt je teraz zamer. Akoze chcu predstavit procesor s nizsim taktem ale vyssi vypocetnim vykonem a budu to prezentovat nejak “ Nas procesor ma dokonca mensi takt ale vyssi vykon i tak“ Podla mna to je o ten kontrast – zduraznenie ze ich processor je lepsi alebo nieco take .

Jen se docela divím tomu nataktování toho procesoru na 1.4 GHz když Nvidia Tegra 3 má takt 1.5 GHz samozřejmě že ve výsledku v tom nebude asi žádný rozdíl nebo jen minimální, ale divím se proto že si docela pamatuju jak to bylo minulý rok s Galaxy S dvojkou. Protože když šla na trh první dvoujádra, tak tenkrát Samsung vyčkával s jakým taktem příjde konkurence, a když zjistil že je většina dvoujader nataktována na 1 GHz, tak ještě narychlo těsně před tím než se začal prodávat, Samsung navyšoval takt, a do prodeje už šel s taktem 1.2 GHz. Ještě si pamatuju na to jak ho zde na mobilmánii představoval Jan Láska, ale nebyla to ještě recenze tak držel v ruce nějaký předprodukční kus který měl procesor nataktovaný na 1 GHz.

white.haven

26. 4. 2012, 16:33

„Dvoujádrový a čtyřjádrový Exynos mají stejné rozměry (12mm x 12mm x 1.37 mm) a dokonce mají stejný počet pinů. Samsung uvádí, že starší dvoujádrové Exynos procesory může ihned vyměnit za čtyřjádrový bez jakýkoliv velkých zásahů do designu stávajících mobilů“

Takze je to jasne! Galaxy 3 bude vypadat uplne stejne jako Galaxy 2 (obdobne jako IP4s vypada z 99 % stejne jako IP4).

Přemysl Vaculík : Tak teda gratulujem. A tak potom nechapem ake vysvetleni pre ten koment. Mozno duplikovane tema? Pripadne po aktualizacii sa to nejako premazalo alebo neviem vazne som to tu videl a urcite som nebluznil. Sam som to neriesil ale este pred aktualizaciou som vedel ten „rebus“ . Nevadi toto je uz off topic. V kazdom pripade budem sledovat blog nadalej pre aktualizaciu .

Přemysl Vaculík

VIP 24. 4. 2012, 16:59

David5: Žádný komentář tu nebyl, ověřil jsem si to. Zde je důkaz, že jsem si rébus vyřešil sám: https://plus.google.com/104385112406003590773/posts/JH9jJmnZyHi

Přemysl Vaculík : Kratko po vydani tohoto clanku tu bol zatial samotny komentar ohladom tej prvej aktualizacie(preposkladane pismenka) takze to mohlo byt este pred 1.aktualizaciou ktora udajne bola este 22.4. Naozaj kratko po vydani clanku som si to cital a bol tu jeden koment a vysvetlil to takze ma to zaujalo ze na dalsi den pridem a koment nikde a aktualizacia.

Přemysl Vaculík

VIP 24. 4. 2012, 9:57

David5: proto se ptám, kdy jste to tu viděl. Já jsem žádný komentář nemazal. Takže, kdy jste tu četl ten komentář?

Přemysl Vaculík: ja vám to nezazlivam ani nic, len som to poznamenal a docela ma to pobavilo. No, jelikoz tu je len 1 clanek a pre istotu som teraz hladal ci som cirou nahodou nepisal o inom clanku ale ne. Nehovorim ze moj komentar, ak ste sa s danym clovekom dohodli alebo nie mne do toho nic. Netreba s toho robit vedu. Ale muselo to byt tu lebo som to cital v komente a potom sa ukazala aktualizacia a bolo to napisane tam ale v koment sekci nic.

Ked mate nejake vysvetleni ktore to vysvetli rad sa vam ospravedlnim (ak vas to teda az tak nahnevalo)

Prajem pekny den

Přemysl Vaculík

VIP 23. 4. 2012, 23:02

David5: Prosím? Celkem silně nařčení, nemyslíte? Zde nebyl smazán ani jeden komentář. Kdy tu měl být?

zajimave ze ste smazali prvy komentar kde bolo vysvetlene :

„Podívali jsme se na uveřejněnou zprávičku, která obsahuje jakoby náhodná písmena tgeltaayehxnx. Když se písmenka prohodí, tak z nich vychází slovní spojení The Next GALAXY.“

a privlastnili si to jak aktualizaciu :D

a podla mna Galaxy s3 moze byt ale keby neco new(nazev) the new Galaxy S alebo neco podobne

Mass Effect!!!…to dává smysl když je to v rodině Galaxy

A nebude to po vzoru iPadu „The new Galaxy S“? :-))

Taky těm vietnamským videiím nevěřím ani za mák! Podle mého mají ti barevní slimejši z pozvánky něco společného s designem nové galaxy… uvidíme:)

Ta rozeslaná pozvánka (obrázek nahoře) mi dává určitý signál, jak by mohl The Next GALAXY (kde na název asi přišli, že) vypadat. Například, ani nevím proč, mi z toho nějak vyplývá, že tělo bude kovové a zaoblené, to bych rád uvítal. Doufám, že se Samsung nevytasí s něčím obyčejným, jako jsme mohli vidět na vietnamských videích…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat