Konference Openmobility 2012 Tisková zpráva

Konference Openmobility 2012 [Tisková zpráva]
2012-04-16T06:48:31+02:00
• 16. 4. 2012

Konferenci a sdružení Openmobility jsme Vám již představili v článku Openmobility – konference o otevřených mobilních technologiích. Nyní pro Vás máme oficiální pozvání od pořadatelů konference a zástupců sdružení. Tisková zpráva příliš nezmiňuje mobilní stránku akce, ale vězte, že i ta je dosti obsáhlá.


Přijďte si vyzkoušet 3D tiskárnu na Konferenci Openmobility již tuto sobotu!

Tisková zpráva občanského sdružení Openmobility, 16. dubna 2012, Praha

http://www.openmobility.cz/

V sobotu 21. dubna 2012 od 9 hodin se v Praze v budově Matematicko-fyzikální fakulty na Malostranském náměstí 25 uskuteční mezinárodní Konference Openmobility 2012. Na konferenci budou přednášet osobnosti českého Internetu, IT konferencí a zahraniční hosté, kteří patří mezi přední odborníky a vývojáře v oboru otevřených mobilních technologií a otevřeného hardware.

Návštěvníkům vývojáři představí své vlastní projekty, do jejichž vývoje se však mohu sami návštěvníci aktivně zapojit, nebo až budou projekty finální, budou si je návštěvníci moci zakoupit jako hotové produkty. Přednášky budou v angličtině a vstup na konferenci je zdarma.

Koho můžete na konferenci potkat?

Josefa Průšu, jednoho z hlavních vývojářů 3D tiskárny RepRap, kterou nedávno předvedl na ČT2 v pořadu Na plovárně dne 29. ledna 2012. Ukáže vám, jak si vymodelovat a vytisknout nejrůznější předměty denní potřeby i vlastní prototypy.

Františka Fuku, filmového kritika a překladatele, herního vývojáře a výraznou osobnost českého Internetu, ten vám představí své „bondovské hodinky“ Dynawa.

Štěpána Bechynského z Microsoftu, který vám odpoví na otázku „Co dělá vaše kočka, když nejste doma?“ s pomocí otevřeného software .NET Micro Framework a otevřeného hardware .NET Gadgeteer.

Z Německa přijede Christoph Mair, vývojář otevřeného smartphone OpenPhoenux, který si můžete dle libosti upravovat a vylepšovat podle vlastních představ a potřeb.

Pro vývojáře mobilních aplikací:

Nebudou chybět přednášky a praktické workshopy od lidí z brněnského Red Hatu a pražské pobočky SUSE pro vývojáře mobilních aplikací. Ukážeme vám, jak vypadá populární Raspberry Pi, počítač za 25 dolarů o velikosti kreditní karty, určený pro velké i malé děti. Je schopen přehrávat FullHD filmy a naučit děti ve školách programovat.

A to není rozhodně vše, o dalších přednáškách a workshopech se dozvíte v programu konference na webu: http://www.openmobility.eu/cs/

Soutěž:

V závěru proběhne vyhlášení vítěze soutěže vývojářů otevřených mobilních aplikací o smartphone Nokia N9. Telefon do soutěže věnovala společnost Nokia Czech Republic, s.r.o.

Partneři:

Partnery Konference Openmobility 2012 jsou firmy Red Hat Czech s.r.o. a Nokia Czech Republic, s.r.o., mediálním partnerem je populární český magazín LinuxEXPRES. Prostory pro konání konference poskytla Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy v Praze. Konferenci pořádá již třetím rokem občanské sdružení Openmobility.

Očekáváme návštěvníky z celé České republiky i Evropy.

Martin Holec

předseda Openmobility, martin.holec@openmobility.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat