HTC a Facebook „zase“ spolu?

HTC a Facebook „zase“ spolu?
2012-04-26T07:34:06+02:00
• 26. 4. 2012

Ze spolupráce firem HTC a Facebook už vznikly dva telefony. Jednalo se o modely ChaCha a Salsa. Nyní se začínají šířit fámy, že tyto dvě firmy chystají nové zařízení.


HTC ve spolupráci se sociální sítí Facebook představilo již dva telefony, které byly speciálně zaměřeny především na chatování právě v této síti. Obě tato zařízení měla speciální tlačítko, „f“ v modrém čtverci (logo FB), které sloužilo k rychlému přístupu do aplikace. Model ChaCha byl navíc obohacen hardwarovou QWERTY klávesnici. Tyto modely ale moc velký úspěch neměly, a to především kvůli malé paměti RAM. Přesto si model ChaCha našel u milovníků hardwarových klávesnic mnohé přiznivce.

Server DigiTimes.com dnes uveřejnil zprávu, že HTC údajně opět spolupracuje s Facebookem na novém telefonu. Telefon by měl být obsahovat „exlusivní platformu pro Facebook“, což by mělo znamenat, že zařízení bude speciálně upraveno, především softwarově, a integrace sítě by v zařízení měla být skoro úplná. Vydání je očekáváno v druhé polovině tohoto roku.

Další zpráva, která už tak pravděpodobná není, říká, že bude  Facebook chtít zařízení pojmenovat svým jménem. Toto tvrzení však není příliš důvěryhodné. Když vyšly první dva telefony upravené pro tuto sociální síť, vystoupil Mark Zuckerberg s tím, že je silně proti nápadu takto upraveného telefonu, jelikož chce nabízené služby udělat dostupnými bez ohledu na platformu. Vypadá to, že tedy změnil názor a k výrobě takovýchto telefonů se nyní staví pozitivně.

Nám nezbývá nic jiného než čekat, s čím tyto dvě firmy příjdou tentokrát.

Zdroj: The Verge

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat