Z duelu Galaxy Nexus versus Windows Phone vychází překvapivý vítěz

Z duelu Galaxy Nexus versus Windows Phone vychází překvapivý vítěz
2012-03-26T18:02:45+02:00
• 26. 3. 2012
7

Microsoft spustil ve Spojených státech obrovskou kampaň k propagaci operačního systému Windows Phone. Celá kampaň nese název Windows Phone Challenge a potrvá až do 29. března. Touto kampaní se Microsoft snaží svým potenciálním zákazníkům dokázat, že jeho systém je skutečně nejrychlejší systém ze všech. Vše probíhá takto. Dorazíte do značkové prodejny Microsoftu v USA spolu se svým smartphonem. Vaším úkolem bude porovnat rychlost vašeho smartphonu s vybraným Windows Phonem.

Pokud bude váš smartphone rychlejší, odnesete si speciální edici počítačové hry Hungers Game. S touto variantou samozřejmě Microsoft příliš nepočítá, a proto je také cena útěchy trochu lákavější. Pro tzv. “losery” si Microsoft nachystal poměrně férovou nabídku. Můžete svůj smartphone vyměnit za jeden Windows Phone. Vedení Microsoft slibuje, že bude akceptovat všechny smartphony s operačními systémy iOS, Android a RIM. Zákazníci, kteří budou souhlasit s výměnou smartphonu, budou také požádáni o podepsání jednoduchého formuláře, který Microsoftu umožní vložit váš příběh do reklamy. Vše je omezeno pouze na jeden pokus. Výměna smartphonu je samozřejmě dobrovolná. Návštěvníci Microsoft Storu si mohou vybírat z nejnovějších modelů se systémem Windows Phone vyjma Nokia Lumia 800.

Velké překvapení způsobil Galaxy Nexus a Android 4.0

Jednoho dne zavítal do prodejny Microsoftu i majitel nového Nexusu, který v prodejně způsobil doslova poprask. Jak sám uznává, design operačního systému Windows Phone se mu velice líbí, a tak navštívil prodejnu aby si mobilní okna trochu vyzkoušel. Zúčastnil se také Windows Phone Challenge a velice překvapivě vystoupal až na vrchol. Nutno dodat, že testy jsou silně zaměřeny ve prospěch Microsoftu, ale i přesto se podařilo majiteli Galaxy Nexusu zvítězit. Jedna z podmínek soutěže například byla, co možná nejrychleji najít počasí ve dvou různých městech. Zde je Windows Phone ve výhodě díky svým ,,dlaždicím”, na kterých je počasí ihned patrné. Vyhrála ale vychytralost a znalost operačního systému Android. Majitel telefonu Galaxy Nexus Sahas Katta nativně vypnul uzamykání obrazovky po uspání telefonu a z Google Play doinstaloval widget třetí strany pro počasí. Na pohotovostní obrazovce pak pouze umístil dva widgety, aby po probuzení telefonu byly ihned viditelné a nebylo potřeba ani gestem odemykat displej. Microsoft tedy doplatil na otevřenost operačního systému Android, se kterou evidentně nepočítal.

Muž hrající klíčovou roli v marketingu Microsoftu Ben Rudolph se snažil vymluvit na zmatky v měření. Tvrdil, že Sahas porušil pravidla tím, že obě dvě města se nesmí vyskytovat ve stejném státě. V pravidlech ovšem není o této podmínce ani zmínka a pravost tohoto tvrzení je tedy minimálně na pováženou. Já toto nepovažuji za sportovní uznání pravého vítěze a Microsoft si tímto gestem udělal i pěknou ostudu. Sahas Katta s nádechem zklamání jenom dodal, že až budou chtít duel opakovat, nechť se mu ozvou. Celou kauzu vystihuje jedno staré české přísloví: „Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá”.

Aktualizováno:

Výherci tohoto souboje nakonec byla nabídnuta právoplatná odměna ještě spolu s nějakým tím bonusem. Problémy, které proběhly, byly zaviněny zaměstnancem Microsoft Storu a Microsoft se za celou situaci omluvil. Navíc majiteli Galaxy Nexusu nabídl Windows Phone 7 telefon a notebook s Windows 7.

Zdroj: The Verge

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Tak pokud je to udělané tak, že zaměstnanec MS s WP si dopředu připraví telefon, aby měl už nachystanou „výhru“ (jenom uvolní lockscreen a počasí už tam má), tak je to teda pěkný trapas.

Doporučil bych soutěž v těchto úkonech: Poslat fotku přes bluetooth, stáhnout z webu aspoň pětiminutovou MP3 a nastavit si ji jako zvonění, stáhnout z webu libovolný zip archív a v telefonu jej rozbalit, stáhnout z webu video soubor s titulky a přehrát jej, nebo si nastavit vyhledávač na google.com apod. Být Samsungem, tak takovou nějakou primitivní protiakci zvážím.

nezapomen že to maji uzpůsobené ve svůj prospěch..takže kdyby si přidal widgety i na ty ostatní úkoly tak by to bylo jinde

Zklamal jen proto, že si vychytralý človíček vypnul lockscreen, jinak by to byla nejspíš plichta. A už párkrát WP prohrál, většinou to ale bylo kvůli momentální rychlosti sítě (třeba uploadování fotek na Twitter), s jednotlivými úkony byl WP7 z velké části rychlejší.

Joo, konečně příklad využití otevřenosti Androidu. Ne vážně, tohle musela být pro WP docela rána, když v úkonech, ve kterých má být nejrychlejší zklamal.

A mimochodem, Ben Rudolph se na nic NIKDY nevymlouval, ani u dané soutěže nebyl. Dané problémy byly jen s lokálním zaměstnancem.
tj. ověřujte si fakta, některé zahraniční Androidí stránky o tom píší také špatně ;)

Asi dvě hodiny zpátky (tj. před publikováním tohoto článku) Ben Rudolph na twitteru oznámil, že danému člověku nabízí Windows Laptop, WP7 telefon a omluvu.
Tj. nakonec se omluvili, dali mu co mu patří a ještě víc.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat