Spekulace

[Spekulace] Hotspot pro Lumie už za týden?
2012-03-25T16:32:05+02:00
• 25. 3. 2012
3

Po uvedení telefonů Nokia Lumia s operačním systémem Windows Phone jejich majitele překvapila nedostupnost Wi-Fi hotspotu, který je jinak běžnou součástí tohoto systému. Hotspot chybí jak vyššímu modelu 800, tak i slabší Lumii 710. Nyní to vypadá, že se aktualizace s touto funkcionalitou blíží.

Proč telefony Lumie hotspotem nedisponovali již dříve, je velkou neznámou. Nokia se k této situaci nikdy pořádně nevyjádřila. Jediné, o čem se vědělo, byl chystaný update, který by měl chybějící funkcionalitu doplnit. Podle aktuálních informací serveru Plaffo.com by se majitelé modelů Lumia mohli dočkat updatu už příští týden.

IMG_1508

Uvidíme, zda se ty tyto spekulace potvrdí, ale zdá se pravděpodobné, že je update již velice blízko. Modely, které se teprve chystají do prodeje (Lumia 610 a 900) totiž hotspot mají a při jejich uvedení na trh by tak došlo k paradoxní situaci, kdy by vyšší model – 800 – neměl funkci, kterou by mnohem levnější model 610 disponoval již od začátku.

Zdroj: Phonearena

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

[2]: Hotspot sice je náročný na baterii, ale v průměru mi ubírá tak 3-4% za 15 minut přenosů na Omnii 7, takže bych to neviděl tak strašně. Navíc se kromě aktualizace s hotspotem blíží ještě aktualizace druhá, která opraví dosavadní SW problémy Lumie – ti, co si aktualizaci už nahráli svépomocí, pozorují značné zlepšení snad všeho od baterky přes zvuk až po pořízené snímky.
Skoro se domnívám, že je úmyslem Nokie tyto dvě aktualizace spojit a přinést je v jeden čas.

Tak proč tam není hotspot je naprosto jednoduché. Wifi Hotspot je extrémě náročný na baterii a protože ještě baterka nebyla optimalizovaná, bylo by šílenství to tam dávat. Vedlo by to leda k naprosté netabilitě systemu a dovoluji si i odhadnout, že by někteří uživatelé své NOKIE tím odpálili, takže by byly i reklamace :-) Jinak pokud tedy už nokia pozná, že s bateriemi nejsou větší problémy a vše je vyřešeno, dá se předpokládat, že update bude co nejdříve :-)

já „slyšel“, že bude s „tango“ WP refresh updatem.. což by mohlo být během dubna

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat