Smrtelná kombinace: Sony, Tegra 3 a ICS

Smrtelná kombinace: Sony, Tegra 3 a ICS
2012-03-19T08:01:58+02:00
• 19. 3. 2012

Sony ještě neřeklo poslední slovo se svými dvoujádry. V tajnosti připravuje úplně nový model, nám zatím známý jako V150, který má udeřit na přední příčky chytrých telefonů. Nové zařízení odkryl test NenaMark, který informuje o hardwaru telefonu. Ten se nemá za co stydět, jelikož podle informací telefon poběží na nejnovějším Tegra 3 procesoru s taktem 1.4 Ghz. Použita byla poslední verze systému Android, Ice Cream Sandwich, který se má dostat v nejbližší době i do starších modelů, včetně letos představených.

Displej má podle údajů HD rozlišení 1280 × 752. Pár pixelů navíc by mohlo znamenat, že půjde o telefon bez hardwarových nebo sensorových tlačítek, podobně jako je tomu u Galaxy Nexus. Výsledek testu dává skóre 59.70 bodů. Mimochodem tablet Asus Transformer Prime získal nějakých 50 bodů. To, že bude mobilní verze výkonnější je dáno pokročilejším výrobním procesem a vyšší frekvencí. Je docela možné, že se stále jedná o prototyp, který může ve finále mile překvapit. Dříve než za půl roku se více informací asi nedozvíme. I tak ale po prohlášení Sony, že čtyřjádra jsou zbytečná, stoupla naděje.

Zdroj: phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat