Recenze aplikace Mozaikr pro skutečné milovníky mozaiky!

Recenze aplikace Mozaikr pro skutečné milovníky mozaiky!
2012-03-03T08:30:44+02:00
• 3. 3. 2012
2

V týdnu se mi do povědomí dostala přímo od vývojářů velmi povedená česká aplikace s názvem Mozaikr. Jak sám už název možná napovídá, jedná se o aplikaci, pomocí které si snadno a rychle vytvoříte kvalitní mozaiku, a to z vlastní fotografie. Aplikaci si již v těchto dnech můžete samozřejmě stáhnout v AppStoru pro svá jablečná zařízení, ale ještě před tím mi dovolte ji vám představit, jelikož je o co stát!

Ještě před samotným rozebráním celé aplikace vám některým více přiblížím pojem mozaika, což laicky znamená plošná výzdoba z obrazu, který je sestaven z menších kostek či hranolů a tato umělecká technika byla využívána především v Řecku k výzdobě podlah.

Prvním velkým plusem bych začal v úvodu, že ihned při prvním spuštění mě celá aplikace zaujala svým vzhledem, příjemným prostředím, velmi jednoduchým ovládáním, možností dalšího sdílení a samozřejmě vítám i přítomnost samotného českého jazyka. Pokud zvolíte právě tuto aplikaci a podpoříte české vývojáře, tak se po stažení v aplikaci rychle zorientujete, jelikož je přehledná a nedá se prakticky kde ztratit.

V aplikaci začínáte možnostmi vstoupením do galerie, kde si můžete prohlédnout své vytvořené mozaiky, vidíte z kolika dílku byla mozaika vytvořena, jaká je její kvalita anebo ji můžete libovolně dále šířit pomocí emailu, sdílení na sociální síť Twitter. Vedle galerie také naleznete info, kde jsou informace o aplikaci Mozaikr, odkazy na sociální sítě, webové stránky vývojářů nebo možnost zaslání emailové zprávy.

Nyní se již dostáváme k hlavní funkci celé aplikace, a to vytvoření nové mozaiky. Pusťme se tedy do toho.

Vytvoření nové mozaiky začíná u výběru předlohy z fotografií, které máte k dispozici ve svém zařízení. Na výběr máte z galerie, výřez z galerie, vyfocením a nebo si můžete ještě vylepšit poslední vytvořenou mozaiku.

Já volím galerii, abych vám dokázal tu jednoduchost a zároveň ty skvělé výsledky. Vyberu si fotografii například se Stevem Jobsem. Po tomto výběru bude následovat krok, kde vybereme samozřejmě volbu kvality na místo rychlosti. Po sléze stačí vybrat galerii z kama se budou generovat obrázky pro mozaiku a dáme volbu vytvořit.

Tímto se analyzuje galerie, předlohy a vytváří se samotná mozaika. Já mozaiku vytvářel na iPhonu 3GS a celá akce byla provedena v řádu několika desítek sekund. Jakmile se nám načte hotová mozaika, můžeme se na ni podívat ve zmiňované galerii, uložit si ji do zařízení, exportovat do fotoalba či iTunes a na závěr se s ní podělit na Twitteru. Z 0,04 mB fotografie mi tak rázem vznikla 2,1 mB výsledná fotografie, což je podstatný rozdíl.

A jak vlastně vypadá skutečný výsledek a následně přiblížený? Přesvědčte se rozkliknutím!

Kdybych měl shrnout celou aplikaci, tak jsem takřka nenarazil na žádné velké chyby či výpady, možná bych jen uvítal větší výběr sociálních sítí, a to hlavně nejrozšířenějšího Facebooku. Tuto aplikaci bych doporučil především těm, kteří chtějí někoho obdarovat zajímavou mozaikou vytvořenou z vlastních fotografii, kterou si můžou nechat v dnešní době kdekoliv vytisknout ve velkém formátu a nebo uživatelům, kteří rádi pracují s fotografiemi.

Mé celkové hodnocení aplikace Mozaikr ve verzi 1.0.1 je 5/5 bodů.

Mozaikr – 2,39 € – odkaz iTunes AppStore

Oficiální webové stránky Mozaikr

Mozaikr na Facebooku

Mozaikr na Twitteru

Mozaikr na YouTube

Dotekománie – iOS na Youtube!

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

[Aktualizuji] Aplikace je od vydání této recenze ve slevě!

★★★ 66% DISCOUNT ★ $2.99 -> $.99 ★ HOT SALE FOR LIMITED TIME ★★★

Ta cena je nasazena priserne. Vetsina opravdu vybornych aplikaci, ktere patri mezi TOP fotoaplikace, mivaji cenu mezi 0,79€ – 1,59€. Za vec, ktera mi umi „jen“ udelat mozaiku z fotek, bych dal dvacku.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat