HTC investuje do SyncTV

HTC investuje do SyncTV
2012-03-27T12:50:55+02:00
• 27. 3. 2012

HTC pokračuje v investicích a jeho posledním úlovkem je 20% podíl ve streamovací službě SyncTV. Kromě toho zakoupilo HTC od společnosti Intertrust, která SyncTV provozuje, licence na některé jejich bezpečnostní patenty.

Společnost Intertrust je lídrem v oblasti zabezpečených distribuovaných výpočetních systémů a správy digitálních práv (DRM). HTC se nákupem licencí přidalo k dalším velkým společnostem, které služby firmy Intertrust využívají (Samsung, Motorola a další). Intertrust aktuálně vlastní asi 200 patentů týkajících se bezpečnosti a DRM a dalších 250 žádostí o patenty čeká na schválení.

SyncTV je streamovací služba poskytující video dodávané přes internet pro širokou škálu platforem. Konkrétně se jedná například o iOS, Android, Windows Phone nebo Xbox. Spolu s touto službou HTC zakoupilo licenci na využívání DRM systému Marlin, který je založen na otevřených standardech a chrání a spravuje video obsah v Japonsku, Číně i Evropě.

Dle vyjádření výkonného ředitele společnosti Intertrust Talala Shamoona, je jeho společnost poctěna zájmem HTC a těší se na spolupráci a hledání společných bodů zájmu. Shamoon se také vyjádřil ve smyslu, že HTC si zaslouží obdiv za to, co dokázalo v oblasti chytrých telefonů.

HTC v poslední době investuje na mnoha frontách. Minulý rok zakoupilo majoritní podíl ve společnosti Beats electronics, jejíž zkušenosti a technologie nyní implementuje do svých zařízení. Další investicí bylo zakoupení významného podílu v herní službě OnLive. Je vidět, že HTC se snaží svým zákazníkům dopřát v oblasti multimédií opravdu jen to nejlepší.

Zdroj: Tisková zpráva, CNET News

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat