Google Search App již také pro Windows Phone Mango

Google Search App již také pro Windows Phone Mango
2012-03-08T16:13:07+02:00
• 8. 3. 2012

Google včera vydal důležitou aktualizaci aplikace Google Search App pro Windows Phone Mengo. Je v mnoha ohledech klíčová a přináší spoustu nových funkcí, které si mohli dopřát pouze majitelé iPhonu nebo telefonu s operačním systémem Android.

Nová verze Google Search app přinese vyhledávání pomocí hlasu, dokončování slov a zohledňování vaší aktuální GPS polohy. Bohužel působí nedoladěným dojmem, který kazí počáteční jásot. Jedná se například o špatné přizpůsobení textu vašemu displeji, špatný výkon a fakt, že prakticky to samé umožňuje i HTML5 verze google.com. Té chybí pouze hlasové vyhledávání a samotná aplikace dokáže rozpoznávat Angličtinu, Němčinu, Španělštinu, Francouzštinu a Italštinu. Rovnou můžete také zapomenout na plnou integraci Google vyhledávače do samotného prostředí Windows Phone 7.5 Mango.

To ovšem není vina Googlu a na tuto nepříjemnost si budeme muset stěžovat Microsoftu, který nepovoluje zásahy do systémového kódu a tudíž i ztěžuje práci vývojářům. Aplikace jako taková velice připomíná verzi pro iOS, akorát se převlékla do designu Metra. Bohužel některé designové možnosti Metra naprosto ignoruje, za což bývá Google kritizován.

Aplikace jako taková není špatná, ale je tady jedno velké ale. Google Search App je dostupná pouze na americkém Marketplacem, ale brzy by měla být dostupná po celém světě.

Zdroj: Technobuffalo.comGoogle blog


Až se tato aplikace objeví na českém Marketplace, budete ji používat a vyměníte ji za výchozí vyhledávač Bing?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat