Apple se chtěl dohodnout se Samsungem

Apple se chtěl dohodnout se Samsungem
2012-03-23T07:10:20+02:00
• 23. 3. 2012
2

Nekonečný patentový boj mezi společnostmi Apple a Samsung zřejmě jen tak neskončí. Dnes tuto soudní přestřelku spíše nazýváme nukleární patentovou válkou. Chvíli útočí Apple na Samsung a vzápětí je tomu naopak. Podobných roztržek je mezi firmami po celém světě hodně, ale tato je unikátní. Tito dva rivalové jsou zároveň obchodními partnery a doposud nikdo nevypověděl obchodní smlouvu. Svým způsobem jsou na sobě závislí. Apple potřebuje výrobní kapacity Samsungu a Samsungu se líbí peníze z této zakázky.

judgment_day_nukes_from_terminator_3_rise_of_the_machines_the_truth_behind_the_peace_symbol-s1280x720-140333

Je všeobecně známo, že se Steve Jobs nijak nebál jít proti Androidu ani jakéhokoliv soudního sporu. Samsung reprezentuje jednoho z největších výrobců smartphonů se systémem Android, a proto si jej zřejmě Apple vybral pro soudní bitvu. Může se zdát, že tato válka začala jen kvůli kopírování designu telefonu, ale mnoho patentů se týká samotného systému. Apple většinou požaduje zastavení prodeje mobilů právě s Androidem.

V současné době se patentové spory mezi oběma společnostmi stále vedou po celém světě a brzký mír nepřipadá v úvahu. Možná se ho nedočkáme ani v budoucnu. Nyní se objevují dokumenty, které jasně naznačují, že Apple se chtěl vyhnout veškerým soudním sporům a dohodnout se se Samsungem. Vše se mělo dít v létě roku 2010, kdy Apple zaslal korejskému vedení prezentaci, která nesla název “Samsung’s Use of Apple Patents in Smartphones” (Samsung používá patenty Applu ve smartphonech). Následně se mělo uskutečnit několik dalších jednání, která snad měla odvrátit jednu z největších soudních patentových bitev na světě.

5792927 (1)

Tyto informace se objevují až nyní, kdy je Apple předkládá soudu s tím, že se  se Samsungem snažil dohodnout. Co si o tom myslíte, bylo to vstřícné gesto nebo spíše výhružka?

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Neni to zrvona ten pripad, ktery byl popsan i tady na MM??
Jak Apple navrhnul Samsungu jak maji jeho tablety a telefony vypadat, aby bylo vsecko ok?!? (nehezke, tezke asymetricke krabice…apod)

Firmě Apple a jejím představitelům nemám důvod důvěřovat….
Nenávist Jobse vůči androidu byla veliká ….
Nakonec i nemoci (zvlášť rakovina) a negativní vlastnosti jsou úzce provázány…..
Takže co k této „válce“ dál dodat …

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat