3D stylus od Texas Instruments video

3D stylus od Texas Instruments [video]
2012-03-01T07:46:02+02:00
• 1. 3. 2012
1

428120texas_instrumentsMinulý rok patřil 3D technologii pro mobilní telefony, spíše samotnému pořizování 3D videí a fotek s možností zobrazení na 3D displeji samotného telefonu. Můžeme si přiznat, že tyto telefony se nestaly hitem minulého roku, ale výrobci stále s touto technologií počítají, i když tento rok patří čtyřjádrovým procesorům. Například Texas Instrument se na letošním MWC 2012 zaměřil na svou novinku OMAP 5, v které jsou procesory Cortex A15 a jsou vyráběny 28nm technologií.

Trochu v zákrytu byla i nová technologie od Texas Instruments, která vám umožní používat stylus poněkud volněji. Prozatím se objevuje stylus třeba u Samsung Galaxy Note 5.3 a 10.1, nebo také u Asus Padfone. Texas Instruments by ráda tuto technologii posunula do třetího rozměru.

3dpen

3D stylus od T.I. využívá poměrně zajímavou technologii, která je postavená na principu ultrazvuku. Samotný stylus vydá ultrazvuk a tablet jej zachytává skrze čtyři mikrofony umístěné v rozích tabletu. Díky tomu nejenže tablet ví, kde se stylus nachází, ale také dokáže určit vzdálenost tohoto stylusu od tabletu. Nyní se můžete podívat na ukázku z MWC 2012, kde byl předváděn.

Tudíž se tato technologie spíše hodí pro modelování 3D objektů. Dokážeme si ji představit i u prezentace nebo ukázky nějakého 3D modelu. Zatím se jedná pouze o ukázku a technologické demo. Otázkou zůstává, jestli nějaký výrobce se odhodlá k zabudování 3D stylusu. Prozatím by připadal v úvahu asi jen Samsung, který uspěl s Galaxy Note (5.3 – 2 miliony prodaných kusů).

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Nesmysl, takle to prece nemuze fungovat. Na prohlizeni dobry, ale prakticke uziti v podobe 3D modelingu, tak aby to bylo jako Cintiq pro 2D tady neni realny. Daleko spis si dovedu predstavit do jedny ruky rukavici a do druhy stylus a u obou kontrolu polohy v prostoru, ovsem sotva ultrazvukem, protoze tech ruchu tam bude nejspis moc.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat