HTC má průšvih: Beats Audio nyní pro všechny!

HTC má průšvih: Beats Audio nyní pro všechny!
2012-03-01T16:23:08+02:00
• 1. 3. 2012
4

Beats Audio a HTC

Předem, než začnu s tématem článku, není od věci si říci, co vlastně má HTC se zvukovým vylepšením Beats Audio zamýšleno. Vše začalo ve spolupráci s firmou Beats by Dr. Dre, která je převážně zaměřená na zvukovou techniku, v jejímž portfoliu najdeme sluchátka a také reproduktory. V roce 2011 byla tato firma odkoupena HTC. Díky tomu se otevřeli HTC nové cesty pro své telefony a během pár měsíců je technologie Beats Audio součástí aktuální řady telefonů HTC, mimo jiné nejvíce popularizovaný HTC Sensation. Problémy se objevily však záhy, kdy si majitelé nových telefonů HTC začali stěžovat, že lepší kvalita je pouze u výchozího přehrávače. To odkrylo jeden marketingový tahák, který si HTC pěkně naplánovalo. Vylepšeny nebyly reproduktory telefonu, ale v HTC si někdo velmi vyhrál s ekvalizérem. Nyní hoši z XDA dokázali, aby bylo možné jej dostat na každé zařízení s Androidem, pojďme si k tomu říci více.

Beats Audio pro Gingerbread

Pozdvih to byl velký, ale ti co přišli na to, že nejde o hardwarovou úpravu, věděli, že bude možné dostat Beats Audio na každý telefon, což se z části stalo skutečností. Za zvukovou úpravou stojí člen XDA pod přezdívkou fuss132, který ve spolupráci s willblake13 umožnili využití Beats Audio na telefonech, kde běží systém Android Gingebread. Po instalaci je zvuk přirozenější, jak dokazují obrázky.

Můžete si všimnout lepšího vzorkování a také více červené barvy, čím jí je více, tím je zvuk kvalitnější. Test byl proveden na mobilním telefonu Samsung Galaxy SL. Instalace je velice jednoduchá, stažený archiv se instaluje skrze CWM. Z toho vyplývá, že je nutný root, kdo však nemá CWM, je možná složitější instalace skrze Root Explorer. Uvidíme, s čím přijde HTC po tomto zásahu do budoucích plánů firmy s digitální hudbou.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

ehm..jako by Beats by Dr. Dre bylo nekdy o hudbe :D

vedelo sa to aj pred tým ale považujem to za jedno z najhorších marketingových oblbovačiek ale som kedy videl. Skuste dať niečo horšie.
To je akoby Škodovka vyrobila extremne novu a rychlu Fabiu RS Turbo s obyčajným slabým ale načipovaným motorom, nič viac.

HTC někdy někde tvrdilo, že jde o záležitost hardwaru?

Já jsem se tedy po tom moc nepídil, protože mě muzika na telefonu stejně nezajímá, ale tak nějak jsem to pochopil, když uvedli Sensation XL a ten druhý.

Myslim ze HTC neprijde s nicim protoze komunitu XDA nebuudou povazovat za takovou hrozbu. Jinak to ze to je jen softwarove se vi prakticky uz od zacatku, vsechny custom rom vychazejici z Sensation XE / XL na jakekoli HTC maji Beats … :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat