Scalado Remove: nový rozměr focení video

Scalado Remove: nový rozměr focení [video]
2012-02-14T18:13:56+02:00
• 14. 2. 2012
9

Obyčejné fotky už nikoho neuchvátí, proto tu dnes máme aplikace, které přidávají efekty, jiné se naopak zaměřují na čisté fotografie a další umí panoramatické fotky. Kdokoliv si může najít vlastní styl. Nyní se objevuje zatím jen ukázka softwaru pro mobily, díky kterému se nemusíte starat o rozmazané  pohyblivé objekty na pozadí.

scalado

Představte si, že chcete fotit u nějaké památky, ale pokaždé se vám na fotce objeví rozmazaní lidé, kteří procházeli kolem. Nový software od firmy Scalado to dokáže napravit, vymaže pohyblivé objekty z fotografie, a tak vám zůstane čistý snímek bez rušivých rozmazaných lidí. Aplikace se jmenuje Remove a mohla by být dostupná na trhu již letos. Nyní se můžete podívat na krátké video, kde vám představí její základní a celkem novátorská funkce.

Aplikace zřejmě pořizuje několik snímků (min. 2) a následně porovná, co se změnilo. Poté identifikuje pohyblivé objekty, které nabídne ke smazání. K představení této aplikace dochází na mobilním telefonu od HTC, takže můžeme předpokládat, že bude dostupná prvně pro systém Android. Více budeme vědět po veletrhu MWC 2012 v Barceloně.

Zdroj: scalado.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

8. Videl jsi co dela TouchRetouch? Je to temer to same, jako healing brush. V tom jsem se upsal, to priznavam, neprecetl jsem si to po sobe. Jednoduse odstrani nechteny objekt a staci ti na to jen jedna expozice. O jakem omylu tu mluvis? Jestli jsi cetl pozorne, pisu, ze pokud je to u Remove jak pise ten nademnou z vice fotografii, je pravdou, ze to je jiny princip a me to pripomina CA ve zpusobu jakym to maze nechtene veci a plni je z jinych snimku. Pokud to ale upravuje z jedne fotky, bude to neco na zpusob hb. Mas jeste problem neco pochopit, co jsem napsal, misto snahy napadat muj prispevek?

CrackonoS je to uplne neco jineho :-) Nevis o cem mluvis. Tohle neni CA a nema to s nim spolecneho nic (kdyz tak minimum) ;-) Spis se to podoba komponovani panoramatickych snimku. Hrozny jak nekteri lide nedokazou priznat svuj omyl a kdyz uz vi, ze reknou blbost, snazi se to aspon zahrat do outu.

5. Ono to zase tak rozdilne neni. Obe jedonoduse dopocitaji, co se nachazi za temi odebranymi objekty. Je jedno jestli manualne nebo automaticky. A kdyz se podivas jeste jednou na promo, uvidis, ze zdroj je jen jedna fotografie. Ani zde v clanku si autor neni jisty, zda to je jedna nebo vice fotek, jako u Rewind. Pokud je to ale z vice, tak je to opravdu tak jak rikas. Jen tak mimochodem. I ve PS je funkce Content-Aware Fill a ta je prave podobna funkci TouchRetouch.

Nevím, zda to funguje i na mobil, ale na tohle je perfektní Zoner Photo studio, je to rogram za pár korun a umí to super vyvhytávky. Jsou to Brňáci, takže člověk podporuje domácí thr. Umí to právě udělat třeba hezkou fotku hradu bez lidí atd. Vyfotí to xy snímků a překryje pohybující se objekty stojícími z jiných fotek. Umí to automaticky a nemusí se to dělat složitě překrýváním růůčo jako to bývao u Photoshopu, ale tam jsem to zkoušel před nějakým pátkem. Tenhle efekt je dobrý třeba i při přepálení ISA, kdy vám to udělá takovou tu zrnitost, tak tu umí krásně odfiltrovat. Za mě vřele doporučuju.

@CrackonoS: TouchRetouch pracuje trochu jinak než tohle… Tohle vymaže objekty který vzhodnotí, že se hejbou a místo nich doplní obraz z jiný fotky kterou zaznamená. Vezme to např. 5 fotek a pak je prohodnotí mezi sebou, uživatel určí co tam chce nechat a ostatní se promísí s ostatníma fotkama a vznikne čistá fotka… Ostatně takhle se to dělá ve photoshopu. Vyfotím se u nějaký fontány kde jsou lidi který tam nechci a pak si počkám a vyfotím samotnou fontánu bez lidí a pak je akorad smísím do sebe a vyberu co má z který fotky zůstat zachovné…

CrackonoS: DIK za tip…:-)

Nevidim na tehle aplikaci nic navic oproti TouchRetouch. Uvidime jak se s tim popere jejich algoritmus pokud je cileny primo na rozmazane pohyby. Na promo videu to vypada vzdycky skvele, ale v praxi uz to takova vyhra neni. Ty retuse nejdou nejak vyrazne videt, dokud uzkazuji fotku na displeji telefonu, ale jakmlile dojde na prenos takto upravenych fotek do pc, na monitoru uz to znatelne je.

papamans: ale klepnul do toho jak blázen, takže to třeba má spoušť zatřesením :D

Vtipné na tomhle videu je fakt že telefon co drží v ruce je HTC Desire HD (tedy telefon bez HW spouště fotoaparátu) Ale týpek na videu s klidem fotí stisknutím neexistující spouště :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat