Oleofóbní fólie Toray: konec upatlaným displejům video

Oleofóbní fólie Toray: konec upatlaným displejům [video]
2012-02-23T18:23:32+02:00
• 23. 2. 2012
2

Dalo by se říci, že majitelům smartphonů nejvíce vadí (hned po výdrži baterie) upatlaný displej od otisků prstů a dalších nečistot. V dnešní době smartphonů a tabletů si musíme umět poradit. Můžeme u sebe nosit hadřík (třeba i speciální) a tím neustále leštit displej. Nebo si můžeme opakovaně umývat ruce, abychom je neměli mastné. Další varianta je, že upatlaný displej necháme být a občas jej vyleštíme o kalhoty.

ipad-advert-finger-on-display

Problém zapatlaného displeje můžeme opravdu řešit velmi dlouho, už i my jsme se tímto problémem zabývali spolu s Mobilmánií. Výsledkem bylo jednoduché instruktážní video.

Samozřejmě jsem to nebrali zcela vážně, ale firma Toray přichází s technologií, díky které otisky prstů na displeji ani nevzniknou. Dokonalost nečekejte, ale výsledek je výrazný a působivý. Tato společnost vyvinula speciální fólii s oleofóbní úpravou (tzn. odpuzuje látky olejovitého charakteru a mastnou špínu).

Navíc je tato technologie kombinována se strukturou samotné fólie, která má na povrchu náhodné nano drážky. Právě tato úprava vylepšuje samotnou odolnost proti otiskům a mastnotě. Podívejte se na video, kde je zcela zřetelně vidět, že povrch s touto úpravou je více odolný proti otiskům.

Samotná fólie se nemusí používat pouze na displeji, ale prakticky všude, kde hrozí ulpívání otisků prstů nebo jiné mastné špíny. Firma Toray zatím hledá nějakého partnera pro rozšíření této technologie, takže zatím nečekejte na mobil, který bude takto vybaven. Doufejme, že nebudeme dlouho čekat.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Tak tento clanek me dostal :D
Na zacatku jsem si rikal, kdo vi co to bude za silnou chemii, ze me to vylesti displej a zanecha cisty(ikdyz me to nikdy nestvalo), ale co vidim, vse to byl zert :)

Jinak s tema kalhotama souhlasim, ja to mam uplne stejne, nosim ho v kapse a vzdy je krasne cistej :))

Dobrá ironie, já to řeším tak, že před zandáním do pouzdra (nenosil jsem nikdy telefony po kapsách) si s nim spřejedu po boku, nebo břiše.
Jinak opět video dotekománie nemá normalizovaný zvuk! U Android Apps je znělka nahlas, ale komentář tišší, zde to bylo jasně zřejmé, jak tam byl předěl z MM. :-(

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat