iPhone 4S bez kamer v Singapuru

iPhone 4S bez kamer v Singapuru
2012-01-16T07:21:53+02:00
• 16. 1. 2012

Většina výrobců mobilních telefonů se snaží přizpůsobit trhu, na který vstupuje. Tím nemyslíme pouze vybavenost telefonu konektivitou, jestli bude obsahovat 3G nebo LTE atd. Dnes si můžeme všimnout například u mobilů s Androidem, že u nás mají 3 tlačítka na spodní části a stejný model v USA má 4 tlačítka. Z toho důvodu vzniká spousta verzí jednoho mobilu. U Applu je to trochu jiné, ten se nepřizpůsobuje danému trhu a všude se prodávají stejné varianty, až do teď. V Singapuru bude k dostání iPhone 4S bez kamer.

Ne, není to vtip. Tamější vláda stanovila, že bezpečnostní a armádní složky mohou mít smartphony, ale bez kamer. Jedná se zde o bezpečnostní důvody a tomu se začíná přizpůsobovat i tamější trh. Každý člen armádní nebo bezpečnostní složky musí mít potvrzení, že jejich smartphone byl upraven a nedisponuje kamerami (přední i zadní). Jelikož je v tomto městském státu oblíbený iPhone 4S, tak se musel upravit, aby vyhovoval zákonům a nařízením. Tudíž se jedná o první odlišnou variantu iPhone 4S.

image

Samozřejmě je tu velké ale a možná několikrát. iPhone 4S bez kamer byl na chvíli viděn na webu tamějšího operátora M1 a zřejmě se jednalo o předčasné uveřejnění, nyní je daná stránka nefunkční. Takto upravený iPhone 4S nepochází oficiálně z dílny Applu, je upravován na vyžádání zákazníka a tudíž musí platit za tuto úpravu. Odhaduje se, že se cena navýší o 200 dolarů, pokud armádní zaměstnanec chce používat iPhone 4S bez kamer. Již se nehovoří o záruce na tento mobil, ale zřejmě si ji budou řešit tamější dodavatelé sami bez Applu.

Zdroj: TheJakartaGlobe


Chtěli byste iPhone 4S bez kamer, pokud by Vám zaměstnavatel zakázal používat mobil s kamerami?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat