Víkendová statistika: Souboj Androidů 2

Víkendová statistika: Souboj Androidů 2
2011-12-03T00:41:47+02:00
• 3. 12. 2011

Před několika měsíci jsme Vám přinesli článek o tom, jak si mezi sebou vedou jednotlivé verze systému Android. Vzhledem k tomu, že Google uveřejňuje statistiky pravidelně, můžeme se na ně podívat znovu. Z údajů, které jsou k dispozici od 1. prosince, je patrný značný posun a to zvláště u Androidu 2.3 Gingerbread.

Nejprve se ovšem podíváme na to, jak graf podílů vypadal v září.

Z koláče je jasně patrné, že největším podílem disponoval Android 2.2 Froyo, který měl celých 51%. Verze 2.3 pak měla 31%. Právě toto jsou dvě verze, u kterých se změny projevily nejvíce.

Zde už můžeme vidět čerstvý graf ze začátku prosince.

Vedoucí roli převzal Android 2.3, který nyní zabírá necelých 51% a Froyo si připisuje 35,3 procentního bodu. Tyto dvě verze si tak svoje pozice během několika měsíců prohodili a Android 2.3 se stal jasně dominantním. Pozice starších verzí (1.x) se stále oslabují a už delší dobu zabírají jen minimální tržní podíl. Za zmínku určitě stojí i podíl tabletového Honeycombu. Verze 3.x si dohromady připisuje 2,4% a svůj podíl tak nepatrně zvýšila.

Očekávaná verze 4.0 se zatím samozřejmě do výsledků neprojevila, ale její první zásah do zeleného koláče můžeme očekávat v první části roku 2012, kdy budou dostupné první telefony i tablety s ICS a výrobci začnou svoje stávající zařízení hromadně aktualizovat.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat