Patent Googlu: Multifunkční lockscreen

Patent Googlu: Multifunkční lockscreen
2016-08-04T07:46:00+02:00
• 21. 11. 2011

Google získal nový a velice zajímavý patent pro svůj mobilní systém Android. Týká se dobře známého odemykacího bezpečnostního gesta. Pokud se Google rozhodne ho použít, budeme mít možnost spouštět aplikace přímo z této obrazovky.

Jednou z možností, jak zabezpečit svůj telefon, je kromě hesla nebo pinu bezpečnostní gesto. Dosud sloužilo jen pro odemknutí telefonu, ale Google má v plánu jeho funkcionalitu rozšířit. Budeme tedy mít možnost nastavit si několik různých gest, která budou spouštět přednastavené aplikace. Základní gesto pro odemknutí telefonu bude povinné a může vypadat například takto:

Dále si však předdefinujeme i další gesta pro otevření často používaných aplikací jako je fotoaparát nebo kalendář.

Android rozpozná, jaké gesto bylo zadáno a odemkne telefon s požadovanou aplikací. V případě základního gesta pak zobrazí domovskou obrazovku. Je důležité poznamenat, že z patentu vyplývá, že pokud použijete gesto pro odemknutí konkrétní aplikace, telefon jako takový zůstane uzamčený a do jiných částí systému se nedostanete.

Jedinou nevýhodou tohoto řešení je fakt, že zadáním většího počtu odemykacích gest se zvyšujete možnost, že jednu z kombinací uhodne někdo cizí.

Kdy a jestli vůbec Google implementuje do Androidu tuto novou funkci nevíme, ale vzhledem k tomu, že se jedná o celkem jednoduché vylepšení, nemuselo by to trvat moc dlouho.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat