Klikací programování pro Android končí

Klikací programování pro Android končí
2011-11-10T16:08:29+02:00
• 10. 11. 2011

Možná znáte projekt App Inventor, který Google před časem spustil. Jedná se o webový nástroj, který umožňuje vyzkoušet si vytváření aplikací pro operační systém Andorid i bez toho, že byste uměli programovat. Vytvořenou aplikaci jste si posléze mohli vyzkoušet v emulátoru nebo svém mobilním telefonu. K dnešnímu dni však Google oznámil konec tohoto zajímavého projektu.

Jak už bylo řečeno, pro použití App Inventoru nebylo třeba žádných programátorských dovedností. Mohli jste si tedy vytvořit svojí vlastní jednoduchou aplikaci.

Na internetu během fungování služby, dokonce začalo kolovat mnoho návodů, jak si naklikat i pokročilejší aplikace. Za všechny zmíním například jednoduchého Twitter klienta, kterého si můžete v tomto “klikacím programování” vytvořit .

Jestli si chcete App Inventor vyzkoušet, máte na to ještě čas do konce roku. Poté, co Google ukončí podporu tohoto projektu, uvolní jej pod licencí open source.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat