Tablet Nokia s Windows 8. Dočkáme se?

Tablet Nokia s Windows 8. Dočkáme se?
2011-10-28T14:36:30+02:00
• 28. 10. 2011
11

Již při začátku spolupráce Nokie a Microsoftu se začalo šuškat i o tabletu, nejen o mobilech. Dnes tu máme dva mobily s Windows Phone 7 přímo od Nokie, o nich si můžete přečíst v tomto článku. Povedly se a mnozí analytici si uvědomují, že Microsoft nemusel navazovat tak úzkou spolupráci jen kvůli několika mobilům.

1

Naše představa tabletu od Nokie

Na internetu se začínají objevovat zvěsti o celkové hloubce spojení Microsoft a Nokia. Nedávno jsme si mohli vyzkoušet první developerskou verzi připravovaných Windows 8, jejichž vzhled vychází z Metra, které je použito ve Windows Phone 7. Dlouho se také ví, že sám Microsoft chce vlastní tablet. S touto myšlenkou si pohrává také Nokia. Ačkoliv jsme již mohli vidět první developer verze tabletů s Windows 8, tak u Nokie je to stále jen myšlenka. V následujícím videu můžete vidět, jak Stephen Elop mírně naznačuje, že Nokia a Microsoft nezůstanou pouze u Windows Phone 7.

V dřívějších rozhovorech se Stephen Elop vyjádřil k Windows 8 tabletu poměrně kladně a zdůraznil, že by to mohla být velká příležitost pro Nokii. Samozřejmě je moc brzo mluvit o nějakém konkrétním tabletu nebo prototypu, ale i tak se jedná o zajímavou myšlenku.


Už nyní mají obě společnosti co nabídnout (Skype, navigace atd.) a pro tablet zatím není pozdě. Trh s nimi se zatím rozjíždí a ještě je čas naskočit do rozjíždějícího vlaku. Co si myslíte o Nokia tabletu s Windows 8?


Naše představa tabletu se dostala už i do zahraničí, zde je článek o našem konceptu Nokia Tabletu s Windows 8: Nokia Windows 8 Tablet Design Resembles the N9 Phone

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Strašně mi připomíná velký iPod nano….

Asi takhle Nokia už na tabletu určitě dělala někdy v době kdy vycházela N8, a MS ji do toho určitě dotlačí. Teď jen aby to bylo po HW stránce to nejlepší co ve Nokia umí. Taková větší N9 jak je ve vzoru by nebyla špatná, jen tam dát co nejmenší rámeček,HDMI,slušnou baterku,vebkameru,a sleaping screan jako má N8 by také nebylo k zahození.

pokial by vyzeral ten tablet tak ako ste ho navrhli tak preco nie? ako tu uz niekdo pisal aspon by nemala ta nokika problemy s applom ale apple ako ho poznam by si nasiel zas daku vyhovorku

I když žádnou aplikaci na tom videu vlastně neotáčí, jen Start Screen, která má velmi jednoduchou animaci fade-out, fade-in.

Je jasné, že Dev Preview je hodně nedotažené, existuje proto, aby se mohlo začít s vývojem software, nebylo míněno pro běžné používání.

V komentáři výše mělo být „video v portrait mode“. :-)

Tady je video Windows 8 v landscape mode, včetně aplikací a otáčení (dole na stránce):

http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2011/10/20/optimizing-for-both-landscape-and-portrait.aspx

Buď je to pokročilejší build, než Developer Preview, nebo to podporuje ten tablet Samsung a ne miskolův tablet (otázka driveru?).

Pokud jde o aplikace, na Windows Phone je to tak, že aplikaci při programování ve Visual Studiu označíte jako Portrait, Landscape nebo Both. Je-li Both, automaticky se doplní otáčecí animace. Ale dost aplikací podporuje jen jeden režim, protože vývojář samozřejmě musí vyladit grafiku pro oba.

Ve Win8 je to podle toho blog postu podobné. A ukázkové aplikace v Developer Preview Win8 jsou hodně primitivní, možná prostě podporují jen landscape.

Přemysl Vaculík

VIP 4. 11. 2011, 9:58

miskol: Windows 8 jsou zatím developer verze, tudíž tvůj komentář je irelevantní. Hodnotit budeme moci až u beta verze, případně u RC.

Windows 8 pouzivam na svojom tablete uz neaku dobu.
UI je v pohode. Ale je dooost pozadu za konkurenciou.
pouzivam ho na tablete JooJoo (Atom 1,6 nVidia ION) takze HW akurat.

Metro aplikacky nabiehaju neskutocne pomaly. 5s na to aby nabehla aplikacia mi pride fakt moc.
Browser uplne v pohode.

Prepnutie do standartneho desktopu je sice pekna ficura ale neexistuju aplikacie ktore by sa vobec dali na tablete pouzivat.
A o metro aplikacich moc neviem.

Dalsim kamenom urazu je fakt to ze ked chcete cokolvek neak nastavit tak cez metro je to fakt nepouzitelne, dokonca aj vypnutie windows 8 je fakt divne cez settings
Dost mi to pripomina vypnutie windows cez start.

Vobec nemaju vyriesene rotacie aplikacii pri otoceni zariadenia (ziadne animacie) predsa len windows ma mod na sirku a vysku tak.
No uvidime.

Osobne si myslim ze NOKIA s elopom nevida iny tablet ako na Windowse, kedze R&D precistil a vsetko bude robit pre nich asi M$

Beztak bude drahej jako… Ale určitě neboudou mít problémy s Applem kvůli vzhledu.

Jeden tablet od nokie sa už objavil vo filme tron. Takže nejake prototypy už určite majú, ale ako sa zda buď neboli dobre alebo elopovi nevyhovovalo meego

Tohle bude první tablet, o kterém jsem ochotný uvažovat už z toho důvodu, že se system bude dát přepnou do Aero režimu a bude to konečně použitelné i na práci… Budouli dodávat příslušenství(myš a klávesnici), beru všema deseti místo netbooku.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat