Nexus One se nedočká Androidu 4.0

Nexus One se nedočká Androidu 4.0
2011-10-26T17:53:09+02:00
• 26. 10. 2011
5

Google dnes nepotěšil majitele původního referenčního telefonu Nexus One. V prohlášení pro deník The Daily Telegraph bylo avizováno, že první Nexus nejnovější verzi Androidu nedostane. Naopak majitelé jeho nástupce mohou očekávat update v nejbližší době.

n1-denied1

I přes to, že se to možná dalo čekat, spousta uživatelů tohoto modelu určitě pořád doufala, že aktualizace pro jejich telefon dorazí. Popřel to dnes vysoký představitel Googlu, Hugo Barra. Podle jeho vyjádření už je hardwarové vybavení telefonu moc zastaralé na to, aby byl aktualizován.

Jen pro doplnění, Nexus One ze společné dílny HTC a Googlu byl uveden na trh v roce 2010.

Naopak další referenční Google telefon, Nexus S, dostane aktualizaci poměrně brzy. Jeho majitelé na ní budou čekat několik příštích týdnů. Nový software by měl být vydán krátce po tom, co se do prodeje příští měsíc dostane nejnovější Galaxy Nexus.

ics

Barra zároveň v rozhovoru reagoval na vyjádření Steva Ballmera, ředitele společnosti Microsoft. O jeho komentáři, který byl směřován proti Androidu, jsme vás před nedávnem informovali v našem článku.

Ballmer se tehdy opřel do Androidu a jeho schopnosti být intuitivním a uživatelsky přívětivým systémem.

“Nepotřebujete být počítačový odborník na to, abyste mohl používat Windows Phone, ale myslím, že jím musíte být, když chcete používat Android.”

Hugo Barra se proti tomu ohradil a řekl, že Android a zvláště verze 4.0 Ice Cream Sandwich je neuvěřitelně intuitivní a nejlepší platforma, kterou kdy Google vytvořil. Android je podle něj velice uživatelsky přívětivý a rozhodně není potřeba číst si k němu návod.

Zdroje: The Daily Telegraph, androidpolice


Poznámka redakce

Na základě interního rozhodnutí se oficiálním kanálem na sociální síti Facebook stává nová skupina. Příspěvky na stránce “O mobilech a IT” se již nebudou aktualizovat. Pokud chcete zachovat věrnost nám, nepřijít o články a chystané soutěže, tak se přihlaste k nové oficiální skupině s názvem “Dotekománie”. Důvodem je, že se stránka nedala jednoduše podle nazvu určit, jako stránka náležící blogu Dotekománie. A abychom jsme se vyhnuli problémům, že si někdo založí stránku s naším názvem bez našeho vědomí, došlo k této rázné změně. Jedná se také o sjednoceni našeho působení a komunikace s fanoušky, čtenáři a diváky našeho blogu.

Nové stránky najdete na této adrese: https://www.facebook.com/Dotekomanie

Děkuje za Vaší přízeň a doufáme, že se s Vámi setkáme na naší nové Facebookové stránce.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

CrackonoS: i kdyby tu 4.0 dostal, tak softwarově gorilla glass udělat prostě nejde :-)

Nejen ze nedostane 4.0 ale take nebude mit gorillaglass jak se vsude pise ;)

HTC Desire ho oficiální cestou bohužel asi nedostane. Stačí se podívat na to, jak to vypadalo s aktualizací na 2.3. To, že by dostal 4.0 oficiálně tedy považuji skoro za nemožné.

Josef Plzeň

26. 10. 2011, 21:03

Ahoj :-) jak myslíte HTC Desire? Asi taky nechytačka co

Vsadim se, ze na XDA jim dokazi opak.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat