Mango: Jak vylepší fotoaparát

Mango: Jak vylepší fotoaparát
2011-09-01T18:03:42+02:00
• 1. 9. 2011

Aktualizace Mango se blíží a jednou z oblastí, kterou masivně zasáhne bude fotoaparát. Prodělá několik žádaných změn a nezapomnělo se ani na podstatná vylepšení možností sdílení. Některé již byli odhaleny a tak si můžeme ty nejdůležitější zrekapitulovat.

images

Již jsme Vás informovali o telefonech s WP 7 Mango, které by mohlo HTC představit na konferenci v Londýně a o uniklých renderech jednoho z těchto telefonů. To všechno napovídá tomu, že se oficiální uvedení Manga blíží a pozadu určitě nebudou ani ostatní výrobci jako je Samsung nebo LG, kteří zajisté také představí své nové modely s tímto operačním systémem.

WindowsPhoneCamera

Jak již bylo zmíněno, software fotoaparátu a celková práce s fotografiemi by se měl dočkat několika vylepšení. Začněme například u manuálního vybrání místa pro zaostření. Nyní budete moci v prostředí fotoaparátu kamkoli kliknout a telefon při pořízení fotografie doostří právě Vámi vybrané místo podobně, jak je tomu například u konkurence s Androidem. Další novinkou přímo ve fotoaparátu bude funkce uložení nastavení fotoaparátu. Po tom, co nastavíte fotoaparát a jeho předvolby na určité hodnoty, telefon by měl toto nastavení zachovat i do budoucna. Drobností, které si budou moci majitelé Mango telefonů všimnout je možnost vypnutí zvuku závěrky fotoaparátu.

7128_1017_4_Mango_Camera_PhotoTag_phone_070111_621ABA1A

Vylepšení by měla utržit i práce s fotografiemi, které pořídíte. Přibude například možnost označovat osoby na fotografii později, kterou později můžete nahrát na Facebook. Další vylepšení se týká práce s celými alby. Mango Vám umožní připnutí celého lokálního nebo jakéhokoli alba na Facebooku do základní Start obrazovky.

Microsoft-SkyDrive-Streaming-Music

Také oblast sdílení již pořízených fotografií a natočeného videa se posune v Mangu zase o krok dále. Velkou novinkou bude možnost sdílení videa pomocí emailu, Skydrive nebo Facebooku, to dosud možné nebylo. Sdílení fotografií možné bylo, nyní však přibude možnost sdílet fotografie na Twitteru a vylepšeno bude automatické nahrávání pořízeních fotografií na Skydrive.

7673_pictures-screen-people-view_thumb_5FFDBB51

Na interakci se sociálními sítěmi Microsoft opravdu zapracoval a tak můžeme očekávat propojení s People Hub. Podobně jako u konkurenčního Androidu tak bude možné nahlédnout do Facebookového nebo Skydrive alba vašeho konkrétního kontaktu. Zárověn budete moci nahlédnout do obrázků vašich přátel v Pictures Hub.

Zdroje: windowsteamblog, wpcentral

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat