Apple vs. Samsung: manipulace s důkazy?

Apple vs. Samsung: manipulace s důkazy?
2011-08-22T21:08:00+02:00
• 22. 8. 2011
5

Opět tu máme další střípky z patentových válek Applu a Samsungu. První se podíváme na dění v Německu, kde Apple žaloval Samsung za porušení průmyslového vzoru, konkrétně u Samsungu Galaxy Tab 10.1. Zde jsme zaznamenali jedno malinké vítězství, kdy Samsung nesmí prodávat svůj tablet v Německu.

apple-vs-samsung

Na světlo světa vychází další informace, ačkoliv se jedná pouze střípky, tak jsou poměrně zajímavé a celkem šokující. Celý spor je založen na ochraně průmyslového vzoru a jedná se, jednoduše řečeno, o celkovou podobu Galaxy Tabu 10.1 a iPadu 2. Při předkládání důkazů ze strany Applu zřejmě došlo k manipulaci s nimi.

apples-flawed-evidence

Dolní srovnání obou zařízení bylo předloženo přímo Applem, ale můžete na obrázku vidět, že ve skutečnosti Galaxy Tab 10.1 má jiné rozměry. Proto někteří právníci pohlížejí na tento důkaz jako na zavádějící. Ve skutečnosti soudci mají možnost obě zařízení porovnávat fyzicky, ale i tak se jedná o manipulaci.

U německého soudu by se tato manipulace dala pochopit, že se může jednat pouze o vizuální srovnání. Bohužel, Apple předložil podobné důkazy i u soudu v Nizozemí. Tentokrát provedl manipulaci ve srovnávání iPhonu a Samsungu Galaxy S.

Apple_Samsung_comparison_by_Webwereld

iPhone a Galaxy S (uprostřed) se objevují v dokumentaci, Galaxy S na pravé straně je v reálném měřítku oproti iPhonu. Zde můžeme opět vidět manipulaci s velikostí zařízení. U nizozemského soudu se nejedná o průmyslový vzor, ale celý soud je založen na HW a SW podobnosti.

„Překvapuje mě, že podruhé vidím chybnou prezentaci produktu společnosti Samsung ve fotografické důkazní dokumentaci Applu v soudním řízení, “ říká Mark Krul, holandský právník, který se specializuje na IT a práva duševního vlastnictví. „To není vhodné a Apple si podkopává důvěryhodnost uvnitř i vně soudní síni.“

Ačkoliv můžeme vidět podobnosti mezi oběma telefony, tak zrovna tento způsob obhajoby nedává Applu příliš na důvěře. Zachoval se správně a nebo neměl vůbec manipulovat s fotografiemi? Snad brzy se dozvíme výsledek celého řízení, ať z Německa nebo z Nizozemí.

Zdroje: TechCrunch (1, 2), WebWereld.nl

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Přemysl Vaculík

VIP 23. 8. 2011, 7:12

CrackonoS: jedná se spíš o konkurenční opatření.

Diky, jen nechapu proc hned tak ofensivne? Kvalitni stranky a blogy jednoduse u svych clanku zdroje vzdy uvadi. Je to lepsi, nez kdyz to vypada, ze vydavate clanek zalozeny na vlastnich internich informacich, coz neni pravda a mystifikujete tim ctenare. Je to jen rada, ja myslel, ze kritiku bez problemu prijimate ;-)

zdroje mozou byt jakykoliv, jedna se o android fans. Pokud to se neobejevi oficilne jako na euronews atd, tak to jsou kecy.

Přemysl Vaculík

VIP 22. 8. 2011, 23:23

CrackonoS: zdroje dodány, stačí?

„Zde jsme zaznamenali jedno malinké vítězství“. Hlavne nezaujate, ze ano. Milionkrat omilane tema, rozhodnuti pada jen a pouze na soudce, ktery mel oba modely pritomne a v rukou.

Jinak bych rad podotkl, ze byste meli uvest zdroje. Nebo jste mluvili primo s panem Krulem, kdyz ho citujete? Mozna by pote slo videt, ze vetsina techto obrazku pochazi z nitra Androidich-fan for a ne ze serioznich webu nebo se mylim?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat