Testy výkonu na Androidu (Video)

Testy výkonu na Androidu (Video)
2012-09-30T14:23:40+02:00
• 22. 2. 2011
11

P1060677

Je přirozené, že výkon mobilních telefonů roste, a to stojíme teprve na začátku éry dvoujádrových procesorů. Samozřejmě si můžete zjistit jak si stojí právě váš mobilní telefon ve srovnání s konkurencí. K tomu slouží různé testy výkonu (benchmarky), které se snaží co nejlépe otestovat a změřit telefon. Dnes se podíváme na čtyři z nich, které můžete zdarma stáhnout z Android Marketu.

Ačkoliv mnoho z nich vám vyhodí nějaké skóre a celkové srovnání, tak tyto údaje nemusí být až tak reálné. Mnohdy se setkáte s faktem, že právě váš mobilní telefon vyloženě propadl a v tabulkách výsledků jsou mobilní telefony, které několikrát překračují váš výsledek. To neznamená, že máte pomalý nebo líný mobil. Ve výsledcích se mnozí umisťují na prvních pozicích se závratnými hodnotami jen díky tomu, že upravili softwarově mobil  nebo spíše operační systém mnohdy na úkor výdrže baterie. Pokud se vám pracuje s vaším mobilem dobře, vše běží tak jak má, tak není důvod do něj zasahovat.

Programy pro testování:

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Thank you very much :))

Přemysl Vaculík

VIP 23. 2. 2011, 18:12

Co pro Vás neudělám, že ;) zde je odkaz: http://goo.gl/Wzj0E

a ta plocha (mapa sveta) nemuzes to prosimte nekam uploadnout? nebo link kde to stahnu… predem dik :)

Je to tak díky moc za pomoc :)

Přemysl Vaculík

VIP 23. 2. 2011, 16:47

Zřejmě myslí ty na prostřední ploše ke konci videa. K tomu mohu doporučit článek s videem „Vytvořte si hodiny pro Android (video)“ http://goo.gl/2D6Io

Jaké hodiny??? dyť na ploše nic nemá, jen ve status bar…

Prosim lidi vim že je to asi trapný,ale mam SGS a neumim tam nastavit ty hodiny co tam ma on a hrozne se mi libý jak to mužu prosím nastavit všem za odpoved předem moc Děkuji ,

Já myslím, že autor tím chtěl říct, že si nemáte vybírat telefon pofle výsledků testů takovýchto programů, ale podle toho jak vám vyhovují i další aspekty, velikost telefonu, či displeje, hmotnost, rozlišení, atd. atd.

omlouvám se za kritiku, ale nebylo by špatné zapracovat na češtině:-D A konečné tvrzení, že je to k ničemu moc na důvěryhodnosti nepřidá. Samozřejmě benchmarky mají své opodstatnění. Jeden z důvodů je použít je například při odlaďování výdrže baterie při snižování nebo zvyšování taktu procesoru (např s SetCPU se dá při stejném výkonu snížit spotřeba cca o 10%). Ale i při porovnání telefonů před koupí nového/výměnou starého.

Přemysl Vaculík

VIP 23. 2. 2011, 10:47

ne zcela k ničemu, jen aby každý bral výsledek každého benchmarku s klidnou hlavou a pořádně si rozmyslel, jestli mu stojí za to, aby zasahoval do telefonu kvůli vyššímu skóre na úkor baterie.

K čemu je tenhle článek dobrý, prosím, když se na konci videa o několika programech dozvím, že je to všechno stejně „k ničemu“?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat