Nexus S na 1.3GHz–je to důležité?

Nexus S na 1.3GHz–je to důležité?
2012-09-30T14:24:05+02:00
• 4. 1. 2011
3

V minulosti si někteří fajnšmekři pohrávali s počítači a snažili se z nich dostat o trochu více výkonu, ostatně je to běžné i dnes, ale spíše jen u stolních PC. Trend přetaktování na chvíli ustal, ale opět se k němu vracíme. Tentokrát ženeme mobilní telefony za hranice, které jsou jim přiděleny výrobci. Jako absolutní novinka Google Nexus S se dostal do spárů koumáků a již nyní si pohrávají s přetaktováním procesoru.

Nedávno byla pokořena hranice 1.2GHz, netrvalo dlouho a pokořili 1.3GHz u Nexus S. Samozřejmě že toto obnáší několik zásahů do systému. Bohužel tyto úpravy nejsou zcela zadarmo, razantně snížíte výdrž baterie, po přetaktování si mobil ukousne větší množství energie a baterie tak trpí více. Trpí i samotný hardware, nebyl konstruován na takovou rychlost a tak samozřejmě snižujete jeho životnost. Mám tedy otázku přímo na vás, je nutné již tak výkonný mobil přetaktovávat?

nexuss1300quadrant

Před několika lety jsme ani nemysleli, že telefon bude dosahovat rychlosti třeba 1GHz a dnes se je snažíme hnát za hranice. Jediné plus tu existuje pouze v podobě se předhánět ve skóre na benchmark testech, ale proč? Obyčejná soutěživost?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

koalalumpur

4. 1. 2011, 22:22

iP4 beží na 600Mhz-800Nhz na 1Ghz beží iba iPad

Why? Because we can.

Podle mě to je celkem na nic (myslím výsoký takt procesorů)- zmenšená výdrž baterie, dražší hartware… Lepší by přece bylo vyladit systém, tak aby takové h. požadavky neměl. Nebo alespoň podtaktovaný (myslím že to tak iP4 – standartně běží na 600mHz, ale když nějaká aplikace potřebuje víc, tak má až ten 1GHz).

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat