Galaxy S “Zabiják BlueTooth”

Galaxy S “Zabiják BlueTooth”
2012-09-30T14:24:35+02:00
• 4. 11. 2010
11

Trochu zvláštní nadpis ve spojení s telefonem Samsung Galaxy S, který má bluetooth ve verzi 3.0. Ale není to tak vzdálené od pravdy. Wi-Fi Alliance se nechala slyšet, že Galaxy S bude prvním smartphonem s novou certifikací Wi-Fi Direct.

galaxy-s-wifidirect

Wi-Fi Direct

Tento typ certifikace vám umožnuje propojit 2 mobilní telefony přes Wi-FI (nebo telefon a další zařízení), to znamená, že nepotřebujete Wi-Fi router a ani AP. S Wi-Fi Direct vzroste rychlost přenosu dat mezi mobilem a dalším zařízení až 7x než u bluetooth.

Tuto certifikaci získá Galaxy S po jednoduchém updatu firmwaru bez nutnosti zasahovat do hardwaru. V nejbližších dnech můžeme očekávat bližší informace, ale neočekávejte mobily s podobnou certifikací Wi-Fi Direct do konce tohoto roku. Galaxy S se stane prvním takovým mobilním telefonem a je to jen další plus k jeho i tak ohromným specifikacím.

Zdroj: http://www.wi-fi.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Upozorňuju, že netvrdím, že je ta dioda k ničemu, ale příklad z praxe:
Kolega má DHD, který přisvětlení má, ale z prvního výletu s telefonem se vrátil lehce posmutnělý, páč byla lehká mlha a za denního světla měl fotky zarušené jako prase.

Já na focení víceméně s*ru, takže potřebnost diody vyvracet nehodlám (a když se mě někdo zeptá, poctivě její absenci v záprech příznám), ale přijde mi, že přínos v praxi je poněkud pochybný.

Taktéž vlastním SGS, a dioda mi nechybí. Aby mi někdo nepředhazoval zaslepenost: se*e mě nespolehlivý Kies, nemožnost nahrát do default playeru playlist z PC bez iTunes a zabržděný Samsung. Ale SGS bych si vybral znovu.

Přemysl Vaculík

VIP 4. 11. 2010, 23:55

Podobné zkušenosti mám při testování, ale všímám si neobyčejné kvality i u videa.

Valentýn Prášek

4. 11. 2010, 23:53

@kozenka skoro bych rek, ze kecas, nedavno jsem na vlastni oci videl snazeni dvou kolegu pro foceni jizdniho radu za sera, jeden s N95 nejdriv s bleskem, ale to se leskla folie, pod kterou byl a neslo to zpulky precist, pak blesk vypnul, ale zase to melo tak otresne zrno, ze se to cist nedalo a proti tomu druhy s GalaxyS bez jakekoliv rucni upravy opakovane vyfotil krasne citelny text. Ziral jsem a tise zavidel.

To jsou komentáře tady některý šmarja :-D Nejvíc mě dostal 8. Jíra – blesk není potřeba čip je super citlivej a je to pohoda i při zhoršenejch podmínkách. No to je moc. Ani zrcadlovka si v pohodě neporadí s tmou nebo šerem a natož nějakej mikro snímač v telefonu. Žádnej telefon nemá nějakou fajn kvalitu. Mimochodem mám Galaxy S, takže nejsem nějakej odpůrce. Ve dne telefon fotí na mobil pěkně v šeru už je to na pytel.

To, že Galaxy nemá blesk, mi vadilo jen do té doby, než jsem udělal první fotku za špatných světelných podmínek.
Problém spočívá v tom, že Galaxy má tak dobrý a citlivý čip, že blesk vlastně vůbec nepotřebuje. Fotil jsem za různých mizerných světelných podmínek a fotky jsou překvapivě velmi dobré až vynikající. Samsung zjevně foťáky dělat umí.
Blesk není potřeba a navíc nemám na fotkách králíky s červenýma očima. Fotky jsou zcela přirozené a to je ta největší deviza. A navíc, když chcete fotit za podmínek, kdy sami už nic nevidíte, tak se dá použít noční režim. Ten foťák, na to že se jedná o mobil, je skvělej, včetně autofokusu. Kolik jiných fobilů má autofokus? Záměrně neuvádím jiné značky.

Přemysl Vaculík

VIP 4. 11. 2010, 16:40

1) mobil s přisvícením jsem ještě nepoužil pro focení, maximálně jsem to přisvícení využil, když mi něco spadlo na zem v noci

2) chcete hlavně fotit? kupte si fotomobil nebo foťák.

U SGS nemám žádný problém s tím, že si nemůžu vyfotit momentku v noci s nějakou diodkou.

@ legnaw: přesně, mobil kterej natáčí v HD a nedá se fotit s bleskem nebo si pri natáčení přisvětlit je v tu chvíli degradován na staré mobily s VGA foťákem než se do nich začal blesk dávat…

koalalumpur

4. 11. 2010, 16:28

tak update na froyo pre Sko už v zahraničí dávno je(len do cz/sk klasický meška a wifi direct nemá, takže žeby až ten další?

Přemysl Vaculík

VIP 4. 11. 2010, 12:55

A nebo to bude soucati tak dlouho pripravovane aktualizace. Musime se nechat prekvapit.

Vzhledem k tomu, že je problém vydat aktualizaci firmwaru na Froyo, působí tato zpráva poněkud úsměvně. :-)

uzasne specifikacie = nema blesk :D:D:D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat