Nokia s WP7?

Nokia s WP7?
2012-09-23T12:25:12+02:00
• 24. 9. 2010

image

Finská Nokia je neustále kritizována, že zůstává pouze u operačního systému Symbian, přestože že v  současné době je hitem Android. I to je jeden z důvodů, proč se zákazníci od Nokie odvrací. Nadějí na záchranu by mohl být chystaný systém MeeGo, jehož představení se neskutečnou rychlostí blíží. Ovšem Nokia prý také chystá telefon s WP7 na palubě.

Šeptá se, že Nokia chystá telefon právě s tímto operačním systémem. Co je téměř jisté je, že Nokia nechystá telefon s operačním systémem od Googlu. Jak se vyjádřil prezident společnosti: „Přejití na OS Android by znamenalo něco jako spadnout do propasti“.

Asi by nemělo cenu přecházet z Ovi Store na Android Market a tak je tu otázka, zda má cenu dávat přednost aplikacím od Microsoftu před Ovi Store.

Bude tedy velmi zajímavé, zda jsou to spekulace nebo konečně Nokia dá přednost něčemu novému, co by jí mohlo posunout zase zpět. Určitým signálem určitě je, že z Microsoftu do Nokie přešel bývalý CEO Microsoftu Stephen Elop.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Taliano

Zakladatel mobilního blogu Dotekománie. Stále věrný své značce HTC. Fanoušek dotykových tabletů, telefonů ale i her a počítačů. Sportovní nadšenec ( cyklistika, fotbal, florbal a plavání ), ale také fanoušek.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat