H’andy sana 210 : doktor v kapse

H’andy sana 210 : doktor v kapse
2012-09-30T14:02:39+02:00
• 18. 8. 2010

poslat

Výrobci mobilních telefonů se snaží do svých přístrojů integrovat všemožné funkce a udělat z jednoho zařízení multifunkční. Uživatelé těchto zařízení už tak nemusí vlastnit hudební přehrávač, digitální fotoaparát nebo GPS navigaci. Tyto funkce již bez problému zvládnou kvalitní mobilní telefony. Německá firma Handy šla však ještě dále a zabudovala do svého sportovního telefonu EKG monitor, jehož hlavní funkcí je sledování kardiovaskulárního systému.

Telefon s názvem H’andy sana 210, který se také přezdívá kapesní doktor, je vybavený 2.8 palcovým dotykovým displejem s rozlišením 320 x 240 pixelů. Další funkcí, i když podle mého názoru spíše zbytečnou, je fotoaparát s 1,3 MP. Výrobce nezapomněl ani na hudební a video přehrávač. Z tohoto důvodu telefon také podporuje paměťové karty. poslat2

Pokud se na tohoto „mobilního doktora“ podíváme zblízka, někoho nám připomene. Vzhled telefonu totiž vychází z iPhone 4 od Apple. Nalezneme na něm také čtvercové domovské tlačítko pod displejem. Na rozdíl od Apple již má svou bílou variantu, která doplňuje klasickou černou.

Jak již jsem na začátku psal, tak hlavní odlišností od ostatních telefonů je přítomný EKG monitor. Ten umožňuje pouhým přiloženým dvou prstů po dobu 30 sekund zobrazit srdeční frekvenci, která poté může být odeslána od pacienta přímo k doktorovi, aniž by musel navštívit nemocnici.

H’andy sana 210 nám ukazuje, že hranice možností mobilního telefonu jsou stále velmi vysoké a telefon nám dokáže nahradit čím dál více zařízení. V budoucnosti bychom telefon mohli používat i místo mikrovlnky.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Taliano

Zakladatel mobilního blogu Dotekománie. Stále věrný své značce HTC. Fanoušek dotykových tabletů, telefonů ale i her a počítačů. Sportovní nadšenec ( cyklistika, fotbal, florbal a plavání ), ale také fanoušek.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat