Android 4G – měl by se iPhone začít bát?

Android 4G – měl by se iPhone začít bát?
2012-09-30T13:59:18+02:00
• 10. 5. 2010
15

Android 4G je ,,prozatím“ pouze koncept pro multimediálně vybavený telefon s elegantním vzhledem, který by měl šlapat na operačním systému Android 2.1. Tento telefon zaujme především svým velikým displejem, který pokrývá více, jak 90 procent plochy telefonu. Jedná se o TFT displej o velikosti 4,3 palce. Tento koncept je navržen s 8 MP fotoaparátem, který je schopný natáčet video v HD rozlišení. Mezi další výbavu pak patří 16 GB vnitřní paměť, 1.3 MP přední videokamerka a také podpora Wi-Fi. Pokud něco takového skutečně vznikne, tak by se mohli u Applu začít třást.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Taliano

Zakladatel mobilního blogu Dotekománie. Stále věrný své značce HTC. Fanoušek dotykových tabletů, telefonů ale i her a počítačů. Sportovní nadšenec ( cyklistika, fotbal, florbal a plavání ), ale také fanoušek.

Komentáře

HTC EVO 4G není GSM/EDGE/UMTS telefon, ale pro CDMA/EVDO/WiMAX.

Něco podobného pro naše sítě by mě zajímalo, vlastně něco jako HTC HD2 podle poslední Androidí módy (např. s Androidem 2.2 Froyo) by mě mohlo v budoucnu přimět přejít z iPhone. Ale bojím se moc moc výdrže…

SudruhStopa

12. 5. 2010, 16:38

1: Aby som nezabudol, android so svojim gazilionom telefonov na kazdom operatorovi, vcetne najvacsieho Verizonu predbehol jediny telefon na jedinom operatorovi, ktory je druhy v pocte zakaznikov. Akonahle sa skutocne dostane iPhone do Verizonu tak maju po srande :) Mindshare maju obrovsky oproti Androidu a to sa pocita.

Popravde receno, cekal jsem ze me roznesete na kopytech. Budis. Jdu si koupi rohlik. Cracklej samozrejme.

SudruhStopa

12. 5. 2010, 14:12

Zase nemozete brat tu „uzavretost“ len z jednej strany. Napriklad taky appstore, uzavrety ekosystem, vsetko ma pod palcom Apple, aplikacie maju DRM. Znie to strasidelne, ale vyhody? Apple ma takmer dokonale zmaknute protipiratske opatrenia, iba 10% iPhonov na celom svete je schopnych kradnut aplikacie (tj maju jailbreak), avsak nie kazdy z nich kradne. A kde nie su pirati, tam je spokojnost developerov, vela aplikacii a nizke ceny. Navyse sustredenim vsetkych aplikacii na jedno miesto absolutne eliminovali potrebu zdlhaveho hladania pozadovanej aplikacie. Proste zadam do hladania „guitar tuner“ a hned vidim uplne vsetky ladicky ktore mi ponukaju a uz si iba vyberam. A samozrejme nesmiem zabudnut, ze Apple vytvara zdanie(opravnene) „gatekeepera“, takze sa clovek neboji instalovat nezname aplikacie. Da si niekto MemoryUP? ;)
Samozrejme toto je len jeden z prikladov, zaroven najlahsi na vysvetlenie/pochopenie.

Mimochodom renoar: platba je zlozita? Jednorazove zaregistrovanie, vcetne aktivovania platobnej karty ti potrva doslova 2 minuty (ak dokazes rychlo vyplnat osobne udaje, odskusane nedavno ked som vytvaral ucet na kanadsky AppStore) a potom staci len klikat na ikonku „BUY“. Sorry, ale jednoduchsie to nejde.

Prave. Vetsinou od vyrobce app v cene sou, ale ten tel neni drahej kvuli app, za ty se doplaci i na PC, nechapu kde prisel na to, ze s tel za 15k bude mit vsechno, copak je rozdil mezi telefonama za 5k a za 15k v tom, kolik v sobe maj aplikaci? U PC to nikomu zvlastni nepride, ale u mobilu aby se jeden zblaznil. A vyvojar si muze trhnout nohou, to co dela prece vubec netrva mesic, programatori prece jist nemusej, ba ani si nepotrebujou kupovat telefony aby to na nich mohli testovat, proc taky.
Co se pak iP/droid tyce – k cemu otevrenost – zalezi na uzivateli. Ja bych napriklad neprezil, aby me vyrobce tak omezoval (ale chapu, ze nekdo s tim problem nema, ale ja si proste rad s vecma hraju, tak dam prednost otevrenosti a moznosti delat si s tel. co se mi zlibi)

no pravda je, že rozdílem je kdo tu aplikaci vytvoří. Pokud ji vytvoří výrobci telefonu, tak by ji měli dávat v ceně nebo za co nejmenší, ale jsou i programátoři, které si živí pouze tvorbou aplikací, a zase nějak uživit se musí.

8: Ale za rohlik si klidne zaplatis vid, protoze tam ti nic jinyho nezbejva. Je mi smutno :(

No, možná některé aplikace opravdu stojí 20-40 kč, ale jestli si je chceš koupit, tak je většinou je platba spíše složitá (registrace, účet, atd), ale to není to co jsem chtěl říct. Pokud si koupím zařízení za cca 10-15 tisíc, tak od něho neočekávám, že si budu za vylepšení nebo dnes již základní programy připlácet. To prostě nehodlám. Právě možná proto mají iPhone ti, kteří na to mají a chou to ukázat celému světu. Klidně si aplikace nakupuj, já nebudu a přiznám se, že v dnešní době nehodlám platit ani za navigaci. To si ji radši stáhnu cracklou.

anywharehome: nesouhlasim s tim ze iPhone je pro nenarocne lidi. Osobne jsem na technologii hodne narocnej a uspokojil me az iPhone a vim ze bych nemenil.
Otevrenost systemu? K cemu …. snad jen aby si tam clovek mohl nahravat nelegalni soft :) Pfff jestly clovek nema 20-40 kc za na aplikaci :)
Jinak konkurence od Androida je supr :) treba pujde cena iPhonu dolu, konkurence uz po par letech zacina dobihat :) tak doufam ze ma Jobs nebo v rukavu :)

anywherehome: svým způsobem máš vlastně pravdu, android je dnes nejotevřenějším systémem, takový nástupce starého WM, všechny další nové systémy jsou mnohem více svázány výrobcem.

anywherehome

12. 5. 2010, 7:04

už konečně přestaňte říkat, že Android je konkurence iPhowna! Naprosto není! iPhowno je pro nenáročné lidi, kteří potřebují ukázat, že na to mají. Android je pak normální mobilní platforma, která konkurenci z hlediska potenciálu nemá – Symbian je stále dobrý, ale v budoucnu se s ním nepočítá. Navíc takové pokročilé funkce jako Android nemá a ani neplánuje žádný z výrobců=Android nemá konkurenci

mas pravdu, rozhodujici však bude také cena

No, Adroidy jsou hlavne levnejsi… :-) Nevidel bych to tak cerne, jedna se o koncepty. Kdezto novy iPhone bude predstaven za necely mesic a pocitam ze na zacatku cervence pujde do prodeje, alespon v USA. U noveho iPhone se ocekava, lepsi fotak, take predni iSight, take nataceni videa a lepsi displej. Jobs rekl, ze trast se budou ostatni, opet uleti konkurenci. Ja bych mu veril, kdyz mu to tak hezky vychazi… :-)

ahoj, vím o HTC EVO 4G, díval sem se jestli to není náhodou okopčenný koncept, ale jedná se o rozdílné telefony

Ono „něco takového“ už existuje jmenuje se to HTC EVO 4G. A ani iPhone už se bát nemusí, jelikož právě včera se ukázalo že Android ho už v USA předstihl v prodejích za Q1 28% vs. 21%. ;)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat