Samsung Galaxy S5 Active se ukazuje na videích před představením aktualizováno

Samsung Galaxy S5 Active se ukazuje na videích před představením [aktualizováno]
2014-07-30T17:46:21+02:00
• 22. 5. 2014

Aktualizováno 22. 5.

Kanál TK TECH NEWS opět vydal videa ukazující další zajímavé funkce nepředstaveného modelu Galaxy S5 Active. Tentokrát se nám naskytl pohled na aplikaci Activity Zone, která je zřejmě rozšířením S Health. Kromě toho můžete vidět dedikované tlačítko na levé straně smartphonu, které primárně slouží jako spoušť foťáku.

Skrze nastavení lze měnit funkce tohoto tlačítka. Dokonce můžete zvolit, co se má provést po jednom krátkém stisknutí, nebo po delším zmáčknutí.

Další video má odhalovat optickou stabilizaci obrazu, kterou Samsung nenabízí ani u jednoho smartphonu. Bohužel aplikace v danou chvíli nefungovala a jediným náznak je „chrastění“ optiky. To samozřejmě nemůžeme považovat za jednoznačný důkaz. Naštěstí v následujících dnech máme očekávat porovnání, jenž by mělo vše doložit.

Ve večerních hodinách bylo nakonec zveřejněno video porovnávající schopnost natáčení při chůzi. Sami porovnejte, jestli je výstup z Galaxy S5 Active plynulejší.

Aktualizováno 21. 5. 7:10

Máme zde další videa od Youtube kanálu TK TECH NEWS, který se v posledních dnech zviditelnil díky tomu, že uveřejňuje informace o nadcházejících novinkách, jako je třeba Galaxy S5 Prime. Tentokrát zde máme přímo model Galaxy S5 Active v několika videích. Níže uvedené spekulace jsou zřejmě pravdivé, takže se jen můžete podívat na několik videí o nepředstavené novince.

Původní článek 17. 5.

Benchmark AnTuTu odhalil první specifikace připravované odolnější verze hlavního modelu pro tento rok od společnosti Samsung. Přestože již samotný model Galaxy S5 získal certifikací IP67, tak jeho chystaná varianta s přívlastkem Active nově nabídne i další druh certifikace známý z mnohem odolnějších zařízení. Jihokorejský výrobce zřejmě do základní hardwarové výbavy nezasahoval, o čemž vypovídá uniklý výpis z databáze, kde všechny původní prvky jsou beze změn.

Galaxy S5 Active

Loňský model Galaxy S4 Active byl od základní verze pozměněn po designové stránce, což by mohlo letos nahrávat tomu, že Galaxy S5 Active se rovněž dočká odlišné konstrukce než jeho předloha. Otázku vnitřností bude pravděpodobně řešit čtyřjádrový procesor Snapdragon 801 od Qualcommu s frekvencí 2,5 GHz, 2GB operační paměť RAM nebo 16GB interní úložiště. Přední část vyplní 5,1palcový displej s Full HD rozlišením a přední 2MPx kamerka, zatímco záda ponesou 16megapixelový fotoaparát.

Softwarovou výbavou má v základu zajišťovat předinstalovaný systém Android ve verzi 4.4.2 KitKat. Seznam certifikací doplní MIL-STD-810G, která zařízení například ochrání před slanou vodou či velkými teplotními výkyvy. V kuloárech se začíná hovořit o možné certifikací IP68. Ta by udržela telefon při životě ve větších hloubkách po ještě delší dobu. Co nakonec bude tvořit hlavní rozdíly, ukážou až následující měsíce, kdy lze očekávat brzké oficiální představení.

Samsung Galaxy S5 Active - AnTuTu Samsung Galaxy S5 Active - AnTuTu benchmark

Zdroje: gforgames.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat