Facebook Messenger mění vzhled a přidává nové funkce

Facebook Messenger mění vzhled a přidává nové funkce
2013-10-30T08:20:45+02:00
• 30. 10. 2013
5

Vývojáři z Facebooku stále pracují na tom, aby byly jejich aplikace kvalitnější. V dnešním článku se budeme zabývat chystanou novou verzí Messengeru, který nám přinese kompletně nový vzhled a funkce.

První, čeho si zajisté všichni všimneme, je to, že dochází k naprostému přepracování samotného designu mobilní aplikace. Aplikace bude nově rozdělena do tří hlavních záložek. Prostřední bude nabízet všechny osoby, které jsou právě online. V případě, že se přesuneme vlevo, dostaneme se na nabídku posledních zpráv, které jste poslali vašim přátelům. Poslední, pravý sloupec, pak nabídne uživateli nastavení samotné aplikace. Dále si můžeme všimnout profilových fotek, které jsou nyní kulaté. To více koresponduje s posledními aktualizacemi Messengeru.

facebook-messenger-android

Vývojáři zrušili možnost odesílat SMS zprávy. Podle vyjádření produktového manažera Facebooku se tato funkce jednoduše neuchytila tak, jak vývojáři očekávali. Místo toho byla přidána do aplikace funkce, která umožňuje posílat zprávy těm lidem, které máte ve svých kontaktech v telefonu, ale nemáte je přidané na samotné sociální síti.

Zde se aplikace inspiruje v systému, který známe z WhatsApp. Při prvním spuštění po vás bude chtít také potvrdit vaše telefonní číslo, abyste mohli funkci používat. Nově bychom se také mohli dočkat lepšího označení osob, které jsou právě online. Tuto funkci ocení mnoho uživatelů, protože dojde k rozlišení osob, kteří jsou online skrze aplikaci od těch, kteří jsou na svém počítači.

Kromě změny vzhledu aplikace vývojáři dále slibují vylepšení výkonu aplikace. Poslední, co je třeba zmínit,  je doba vydání nové verze aplikace. Několik málo uživatelů se může radovat již dnes a my ostatní bychom se měli dočkat také poměrně brzo.

logo-app Facebook Messenger Facebook Zdarma ANDROID

Zdroje: androidpolice.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Nesmysl, u nas funkce posilani/prijimani sms pres Facebook messenger normalne fungovala.

Taky uz vysel dalsi update, ktery tenhle novy design vratil na puvodni + odstranil moznost odesilani sms.

ziadny update nevyšiel..to bol downgrade..na xda foru aj pišu musis vypnut automaticke aktualizacie

Ty ses taky downgrade. Samozrejme ze to byl update/aktualizace aplikace. Nebylo to vraceni stare verze, jelikoz ten update, ktery menil vzhled zpet na puvodni, uz neobsahuje odesilani sms

ano update z 3.0 na 2.x..fakt update. si pozri verziu

Jiří Smrž

30. 10. 2013, 19:00

O posílání SMS zpráv v ČR přes Messenger si vědom nejsem. Můžete přesně zmínit, kde se funkce v aplikaci dá nastavit?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat