Jihokorejská společnost LG představila top model G2

Jihokorejská společnost LG představila top model G2
2013-08-07T17:21:44+02:00
• 7. 8. 2013

Nevíme, jestli se LG snažilo udržet novinku v tajnosti, nebo veškeré úniky byly v plánu. Většinu důležitých informací jsme se dozvěděli ještě před začátkem oficiálního představení a dnes jsme se dočkali jen potvrzení toho, co víme.

G2_Global_B_Onshot-3-600x400

LG G2

Výrobce tentokrát vsadil na podobný slogan, jako má jeho konkurence. Tentokrát všude prohlašuje, že se učí od nás. Tomu by nasvědčovaly netradiční prvky na samotném smartphonu G2, který se stává novou vlajkovou lodí celé společnosti na další jeden rok. Zřejmě se dočkáme ještě dalších variant, ale zanedlouho se jistě objeví rozsáhlá marketingová kampaň, která bude mít nelehký úkol – porazit Galaxy S4. Minimálně se LG bude snažit o podobné prodeje.

Specifikace

LG G2 disponuje IPS LCD displejem o úhlopříčce 5,2 palce se standardním rozlišením Full HD – 1920 x 1080 pixelů (423 ppi). Podařilo se také zmenšit boční rámečky kolem zobrazovacího panelu na 2.65 mm. Samotný výkon bude dodávat SoC Snapdragon 800 od společnosti Qualcomm, který je vybaven čtyřmi jádry Krait 400 o taktovací frekvenci 2.26 GHz. O grafiku se postará Adreno 330 a RAM má velikost 2 GB.

Kromě běžných specifikací zde byla využita i grafická RAM, která snižuje spotřebu energie až o 10 %. Samozřejmě vás bude zajímat, jakou kapacitu má samotná baterie. LG G2 nabídne 3000 mAh a společnost slibuje celodenní výdrž. Na zadní straně najdeme 13MPx foťák s optickou stabilizací obrazu (OIS). Na přední straně najdeme 2.1MPx kamerku. Nezapomnělo se ani na zvuk, přičemž je k dispozici 24 bit/192kHz Hi-Fi.

V nabídce budou dvě varianty odlišující se velikostí interního úložiště, přičemž základní model bude mít 16 GB. Vybavenější má 32 GB.

Díky nejnovějšímu SoC v oblasti konektivity nechybí ani LTE Advanced. Na základě tohoto faktu mobil může být připojen k internetu teoretickou rychlostí 150 Mbps DL (50 Mbps UL). Pro připojení k mobilní síti budete potřebovat nanoSIM.

lgg2

Samozřejmě i LG si nechalo záležet na funkcích, které byly zaintegrovány do systému Android 4.2.2 Jelly Bean. Například dvojitým poklepáním na displeji probudíte zařízení, takže nemusíte mačkat jakékoliv tlačítko. Ovšem v tomto případě si budeme muset zvyknout na fakt, že aktivní vrstva neustále sledující, jestli jsme se dvakrát dotkli displeje, bude energeticky náročnější. V nabídce nadstandardních funkcí najdeme i režim host a další vychytávky, kterými bude chtít LG zaujmout.

Design

Jde vidět, že se LG rozhodlo pro testování nové konstrukce. Byť přes obvyklé tvary zde najdeme výjimky v podobě ovládání hlasitosti. Tlačítka nenajdeme po stranách, jako to bývá běžné. Nacházejí se hned pod foťákem na zadní straně. Jedná se o neobvyklé uspořádání, ale když si uvědomíme, jak držíme smartphone při telefonování, tak se jedná o celkem chytré umístění. V podstatě většina uživatelů si přidržuje zařízení u hlavy pomocí ukazováčku a pro zesílení nebo ztišení nemusíte přehmatávat mobil, abyste dosáhli na boční tlačítka.

Mezi tlačítky pro ovládání hlasitosti se navíc nachází speciální senzorové, které budete moci využít jako spoušť pro foťák při focení přední kamerkou.

lg-g2-compared-galaxy-s4-lte.jpg-1

Další inovace je v samotné velikosti. Už u Galaxy S4 jsme mohli obdivovat, jak se Samsungu podařilo vměstnat 4,9palcový displej do těla, které je menší než u Galaxy S3. LG šlo ještě dál a využilo více přední stranu. V tomto případě zde vidíme 5,2palcový displej. Díky absenci senzorových tlačítek na spodní straně zbyl větší prostor na zobrazovací panel. Ovšem společnost nezapomněla aspoň umístit své logo místo nich. Na obrázcích můžete vidět srovnání LG G2 a Galaxy S4.

lg-g2-compared-galaxy-s4-lte.jpg

Zařízení bude dostupné nejdříve v Jižní Korei. dále se pak dostane do Severní Ameriky a Evropy. To vše by se mělo udát do 8 týdnů. Cena není zatím známa.

Příslušenství po vzoru Samsungu

Screenshot_162

Ještě před samotným představením jsme mohli sledovat, jak LG ukazuje nový ochranný obal na nejnovější top model ještě předstihu. Mohli jsme vidět jen malou část z G2, ale mnozí si všimli náramnou podobnost s podobným příslušenstvím pro Samsung Galaxy S4. I LG chce stavět na podobném krytu, který vám umožní se podívat, jaká notifikace vám přišla. Samozřejmě zde najdeme i speciálně upravené aplikace, které lze ovládat skrze menší otvor.

Top model, který se může stát předlohou pro další Nexus

Již delší dobu se spekuluje, kdo vlastně vyrobí nadcházející smartphone pro Google pod označením Nexus. Stále není celkem jisté, jestli se i tentokrát ujme role LG, ale zatím to vypadá jako nejpravděpodobnější varianta. Proto se možná díváme na specifikace příštího Nexusu, přičemž samotný design se může lišit.

Nyní si musíme počkat na nějakou událost Googlu, kdy by někdo mohl představit nový Nexus. Zatím můžeme jen sbírat střípky, které nám napoví přednosti nového smartphonu. Třeba se Google rozhodne, že začlení funkci z Moto X, která neustále naslouchá a čeká na vaše povely. Ostatně Snapdragon 800 by měl být vybaven i potřebným hardwarem.

Zdroj: pocketdroid.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat