Samsung Galaxy Grand Duos na videu

Samsung Galaxy Grand Duos na videu
2013-01-11T11:41:51+02:00
• 11. 1. 2013

Samsung na konci minulého roku oficiálně představil smartphone Galaxy Grand. Nyní web Engadget měl možnost vyzkoušet a na chvíli si pohrát s verzí pro dvě SIM karty. Název tomu také odpovídá, na pultech ho naleznete s jmenovkou Samsung Galaxy Grand Duos. Nese kódové označení GT-I9082 a již do výbavy dostal Android 4.1.2 Jelly Bean.

Tato novinka je věrná designu modelu Galaxy S III, přičemž se dá označit jako mobil pro ty, kteří nechtějí moc utrácet a přesto chtějí velký displej. Ačkoliv dosahuje úhlopříčky 5 palců, tak rozlišení je přinejmenším malé. Setkáte se zde pouze s WVGA (800 x 480). Při takovém rozměru asi naleznete nedostatky a mnohým asi nebude stačit.

Pod plastovým krytem baterie se nacházejí dva sloty pro micro SIM karty. V mobilu je obsažena baterie o kapacitě 2100 mAh (Galaxy Grand má pouze 1500 mAh). Ta by mohla dostačovat vzhledem k celé výbavě. V základní verzi zde naleznete 8GB interní úložiště, které můžete rozšířit o microSD kartu, jejíž velikost může být až 64 GB. Na zadní straně se nachází 8MPx kamera spolu s LED přisvětlením. Přední strana je osazena 2MPx senzorem. Výkon bude zajišťovat blíže nespecifikovaný dvoujádrový procesor s taktem 1.2 GHz, který má k dispozici 1 GB paměti RAM. Konektivita je zajištěna pomocí HSPA+ 21Mbps, Wi-Fi, DLNA, Bluetooth a GPS. Nyní se již můžete podívat na první video tohoto modelu.

Prozatím neznáme kompletní dostupnost nebo cenovku této vybavenějšího varianty. Na to si budeme muset ještě počkat, ale zachytili jsme nepřímé zprávy o tom, že by nemusel být dostupný na našem trhu. V tuto chvíli se možná jedná o zbytečný model, který sice nabízí velký displej, ale s příliš malým rozlišením. Pravděpodobně se nesetká s úspěchem, pokud cena nebude dostatečně nízká.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat