Sony představila vlastní Flash Tool

Sony představila vlastní Flash Tool
2012-12-06T17:54:39+02:00
• 6. 12. 2012
2

Jestliže rádi experimentujete se systémem Android a používáte vlastní ROM, tak v případě Sony je nezbytné použít program Flash Tool, který vznikl ve vývojářské obci XDA-Developers. Bez otevřeného bootloaderu (zavaděče) se k instalaci jiného systému nedostanete. Právě k tomu slouží tento program, který mimo jiné umožní třeba i dřívější aktualizaci telefonu.

Nyní je ve fázi beta oficiální nástroj od Sony, který nabízí možnost odemknout Bootloader a přesto zachovat původní software Sony Mobile. V jiném případě se v aktualizačním programu PC Companion telefon odmítne aktualizovat. Přesto si musíte uvědomit, že pokud dojde k potížím, automaticky ztrácíte záruku. V současnosti jsou podporovány pouze tři přístroje – Xperia S, Xperia arc a Xperia arc S. Nabídka se brzy rozroste o další modely. Můžeme hovořit o velkém kroku pro komunitu.

Flash tool pro zařízení Xperia™ ke stažení

Zdroj: xperiablog.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Ještě jsem nezkoušel, zůstane mi všechno v telefonu, nebo budu muset pak všechno nastavit a instalovat znova všechny aplikace atd.?

Evžen Šubrt

7. 12. 2012, 6:41

Super zpráva. Po nedávném omylu se Samsungem (Ace Duos) jsem se rozhodl pořídit si co nejdříve jiný telefon, a tak to vypadá na pokorný návrat k Sony. Před tím jsem byl totiž dva roky navýsost spokojený s Xperií X8.

P.S: Nevím, jestli u novějších telefonů nezměnilo Sony strukturu firmware, ale k instalaci custom ROMek nemusel být odemčený bootloader, stačil root. Odemknout bootloader se musel pro instalaci nových kernelů.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat