Konec Google Podcastů má svůj datum aktualizováno

Konec Google Podcastů má svůj datum [aktualizováno]
2024-04-25T05:35:43+02:00
• 25. 4. 2024

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 25. 4.

Google oznámil konec služby Podcasty, přičemž všechna funkcionalita a spíše obsah míří do Youtube Music, ale o to se musí přičinit sami tvůrci obsahu. Ukončování bylo naplánováno ve vlnách, přičemž již nyní není služba dostupná v USA. Až nyní se dozvídáme přesné datum konce i u nás. Služba informuje, že od 23. června už nebude možné poslouchat obsah přímo ve službě Google Podcasty. Samotná migrace obsahu bude pro uživatele dostupná do 29. července.

To se dotkne i našeho podcastu, ale ten je již dostupný ve službách Youtube a Youtube Music, ostatně i na dalších platformách:

Aktualizováno 9. 12.

Nyní už víme, že služba a aplikace Google Podcast končí, ale až nyní se dozvídáme přesnější informace. V USA dojde k ukončení v dubnu 2024, přičemž uživatelům se nabídne jednoduchý nástroj pro exportování odběrů do Youtube Music. Google ale ještě musí dokončit a uvést do funkčního stavu nástroje pro tvůrce. Není tak divu, když vše půjde ve vlnách. Kdy se dočkáme v našich končinách, není zatím známo. Mezitím Google zavádí možnost si přidat jakýkoliv podcast do Youtube Music skrze RSS kanál, ale ani tento nástroj ještě není zcela rozšířen.

Původní článek 27. 9.

Google již před nějakou dobou oznámil své snahy zakomponovat podcasty do Youtube Music. Zatím jde spíše o omezené snažení, které se limituje na pár zemí, respektive přidávat obsah zatím nelze u všech autorů. Bylo celkem jasné, že se chystá nějaká větší změna. Dnes jsme se dočkali oznámení budoucnosti podcastů v ekosystému společnosti Google.

Nově v Youtube Music

Dá se říci, že se Google nechal inspirovat u konkurence, když začal vytvářet prostor pro podcasty v Youtube Music. V rámci dnešní tiskové zprávy se dozvídáme, že právě v roce 2024 dojde k ukončení původní služby Google Podcasty. Novým centem pro tento obsah bude právě Youtube Music.

Bohužel jsme se nedozvěděli bližší termín ukončení, případně jakékoliv další podrobnosti. Dá se říci, že dnešní zprávou Google oznamuje příchod větších změn. Dozvěděli jsme se ale, proč tak Google činí. Dle jeho analýzy většina uživatelů v USA poslouchá tento typ obsahu spíše na Youtube Music, kde je v této zemi dostupný. Jen menší procenta spustí přímo aplikaci Google Podcasty.

Google Podcasty

Zdroj: IPhonehacks

Jde více méně o očekávaný krok, když Youtube Music je více rozšířenou službou a má větší uživatelskou základnu. Pro Google se toho zjednoduší více. Například se nebude muset starat o dedikovanou službu a nebude muset vyvíjet speciální aplikace. Nyní ale bude záležet, co nabídne tvůrců a jak rychle se rozšíří dostupnost. Zatím se tedy můžeme připravit na přesunutí služby, nebo spíše obsahu do nového umístění.

Zdroje: 9to5google.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat