Tvůrci na YouTube nyní mohou vkládat hudební videa do krátkých videí Shorts

Tvůrci na YouTube nyní mohou vkládat hudební videa do krátkých videí Shorts
2024-02-18T15:00:09+02:00
• 18. 2. 2024

Zdroj: Dotekománie

YouTube představuje novou funkci umožňující tvůrcům obsahu integrovat hudební videoklipy do svých krátkých videí, známých také jako „Shorts“, nebo dokonce provést jejich „remix“. Tímto krokem se YouTube snaží posílit svou pozici na poli krátkých videí a konkurovat populární platformě TikTok. Díky rozsáhlé knihovně oficiálních hudebních videí má YouTube v této oblasti značnou výhodu.

YouTube zavádí novinku pro tvůrce videí

Tato nová funkce přichází v reakci na nedávný tah společnosti Universal Music Group, která stáhla svůj hudební katalog z TikToku. Tím pádem uživatelé ztratili možnost používat hudbu od oblíbených umělců, jako jsou Taylor Swift, Billie Eilish a Ariana Grande ve svých videích. Při remixování hudebního videa na YouTube mohou tvůrci krátkých videí využít čtyři různé nástroje. První z nich, nazvaný „Collab“, umožňuje zobrazit hudební video vedle vlastního videa. To umožňuje tvorbu originálních videí, kde se tvůrci mohou například inspirovat choreografií hudebního videoklipu a zároveň ho přehrávat vedle svého vlastního obsahu.

youtube shorts music videos 1014x1200x

Zdroj: YouTube

Další nástroj nazvaný „Zelené plátno“ umožňuje využít hudební video jako pozadí pro krátký film. Tento formát se často využívá pro reakční videa, kde lidé komentují či reagují na nové hudební videoklipy. Nástroj „Střih“ umožňuje tvůrcům zkrátit pětisekundový klip z hudebního videa a přidat ho do svého krátkého videa, zatímco nástroj „Zvuk“ umožňuje použít pouze zvuk z hudebního videa ve vlastní tvorbě. Pro začátek používání této funkce stačí přejít na hudební video, které chcete remixovat, klepnout na tlačítko „Remix“ a vybrat jeden ze čtyř nástrojů. Je důležité poznamenat, že ne všechna hudební videa budou k dispozici pro remixování, protože někteří umělci či hudební vydavatelství mohou zakázat remixování jejich obsahu.

Sarah Ali, senior ředitelka produktového managementu YouTube, zdůraznila v blogovém příspěvku: „Na YouTube můžete opakovaně sledovat hudební videoklipy, prozkoumat krátké filmy vytvořené na stejnou skladbu vašimi fanoušky a znovu prožít tyto okamžiky tím, že je zremixujete jako své vlastní.“ Tímto se YouTube snaží zdůraznit unikátní možnosti, které nabízí ve srovnání s konkurenčními platformami jako TikTok či Reels od Meta. YouTube nedávno oznámil, že počet zhlédnutí Shorts překročil 70 miliard denně, což představuje výrazný nárůst oproti předchozím číslům. Nicméně, stále zaostává za konkurenční platformou Reels od Meta, která dosahuje 140 miliard denních zhlédnutí. Přesto se YouTube snaží tuto mezeru zmenšit a udržet krok s TikTokem, který zůstává jednou z nejoblíbenějších platforem pro krátká videa vůbec.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat