Bard se mění na Gemini, ale není to jediná novinka

Bard se mění na Gemini, ale není to jediná novinka
2024-02-08T14:45:13+02:00
• 8. 2. 2024

Zdroj: Google

Google se nakonec rozhodl, že původní název Bard jeho generativní služby se změní. Kromě toho jsme se dočkali i několika novinek navíc.

Nově jen Gemini

Samotná změna přichází asi včas, jelikož nedávno Google představil své modely umělé inteligence pod značkou Gemini. Aby posílil marketing, došlo k rozhodnutí, že i samotná služba pro běžné uživatele dostane stejné označení. Bard se tedy mění na Gemini. Chce tak hlavně zdůraznit, že je služba založena na Gemini modelech. Co je ale podstatnější, je fakt, že Gemini má nyní samostatnou aplikaci pro Android. Na iOS bude Gemini dostupné v aplikaci Google.

Google Gemini
Google Gemini
Developer: Google LLC
Price: To be announced

Také jsme se dočkali oznámení Gemini Advanced, která je založena na modelu Ultra 1.0. Tato služba bude k dispozici v rámci nového předplatného Google One AI Premium. Jde v podstatě o vylepšení tarifu s 2 TB cloudového prostoru. Česká cena Google One AI Premium zatím není známá, ale 2TB plán bez AI přijde na 2999 Kč za rok, takže se dá předpokládat, že se bude pohybovat kolem této částky.

Aktualizováno: Cena Google One AI Premium je 549,99 Kč měsíčně, přičemž první dva měsíce jsou zdarma. Nelze službu zaplatit na jeden rok, aspoň ne v tuto chvíli.

Uživatelé s předplatným Google One AI Premium budou moci používat Gemini v Gmailu, Dokumentech, Tabulkách, Prezentacích a ve službě Meet.

Poslední změna se týká Duetu AI. Zde dochází ke změně na Gemini pro Google Workspace a pro Google Cloud. Jde tedy spíše o oznámení marketingových změn a posílení jedné značky.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat