Huawei dokončuje přírůstek Nova Y72

Huawei dokončuje přírůstek Nova Y72
2024-01-27T18:00:29+02:00
• 27. 1. 2024

Zdroj: GSMArena

Modelovou řadu Nova Y po velmi krátké přestávce čeká rozšíření o jednoho zástupce, kterého společnost Huawei představí již v následujících dnech. Mobilní novinka nesoucí označení Nova Y72 se začíná objevovat na stránkách výrobce, kde je zatím doplněna o nálepku „již brzy“. Navíc tento přírůstek by se po delší době mohl objevit i v celosvětové distribuci.

S jednou specialitou

Huawei Nova Y72 údajně dorazí s 6,75palcovým LCD displejem, který nabídne HD+ rozlišení či 60Hz obnovovací frekvenci. Do vnitřní sestavy můžeme připsat čipovou sadu Kirin 710A od HiSilicon a článek baterie o velikosti 6 000 mAh. O rychlejší proces nabití se zaslouží technologie podporující výkon 22,5 wattů za pomoci USB-C kabelu.

huawei nova y72 1 984x651x

Zdroj: GSMArena

Záda ponesou dva snímače fotoaparátu, kde nejvíce práce odvede 50megapixelový objektiv. Zajímavým benefitem se určitě stane vyhrazené tlačítko na rychlý přístup k aplikacím. Podle mobilního trhu bude uvnitř předinstalován operační systém HarmonyOS 4 nebo stále populární rozhraní EMUI.

Do prvních obchodů se podívají dvě barevné varianty (černá, zelená) za prodejní cenu v přepočtu od cca 6 068 Kč. Nejbližší dny nepochybně přinesou další podrobnosti včetně kompletního listu výbavy a oficiální dostupnost.

huawei nova y72 2 722x1024x

Zdroj: GSMArena

Zdroje: gizmochina.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat