Apple opět prodává hodinky v USA, jen chybí jedna funkce aktualizováno

Apple opět prodává hodinky v USA, jen chybí jedna funkce [aktualizováno]
2024-01-18T18:00:36+02:00
• 18. 1. 2024

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 18. 1.

Apple opět může prodávat hodinky Watch Series 9 a Watch Ultra 2 v USA, ale mají deaktivovanou funkci pro měření okysličení krve. Ty, co se již stihly prodat, tak tuto funkci mají dostupnou. Je to výsledek současného sporu o patenty. Apple ale neudělal nějaké velké softwarové změny. Nově prodávané hodinky mají stále ikonu pro měření okysličení, jen po kliknutí se zobrazí informace, že funkce není dostupná.

Zatím to nevypadá, že by se něco podobného chystalo pro ostatní trhy včetně Evropy. V USA tedy noví majitelé budou u těchto hodinek bez zmiňované funkce. Je otázka, jak dopadne samotný spor a jestli se někdy funkce vrátí.

Původní článek 19. 12.

Sem tam se stane, že soudní spory vyústí v zákaz prodeje nějakého zařízená na konkrétním trhu. Většinou je to způsobeno patentovou bitvou, výjimečně se stává, že je důvodem nějaký technický problém. Tentokrát zde máme rozhodnutí, které se týká Applu a jeho nejnovějších hodinek. V tomto případě jde o patentovou bitvu.

Kvůli měření kyslíku v krvi

V tomto případě jde o soudní sport mezi společnostmi Apple a Masimo, výrobce lékařský zařízení. Jádrem sporu je systém měření okysličení krve v hodinkách Watch Series 9 a Watch Ultra 2. Masimo uvádí, že Apple neoprávněné používá jejich technologii, ale Apple na druhou stranu nesouhlasí s ničím takovým.

V tuto chvíli ještě není kompletně rozhodnuto, i tak Apple dostal zákaz prodávat své hodinky v USA. Na svých stránkách je musí přestat prodávat od 21. prosince od 15:00 a v kamenných obchodech pak od 24. prosince. Nesmí je dodávat ani partnerům, ale jiné obchody jako Amazon se nemusí řídit tímto rozhodnutím, jen budou prodávat to, co mají naskladněno.

FsVQg9xX0AwjBtj 2400x1256x

Masimo Freedom; Zdroj: Masimo

Apple dokonce chystá softwarovou aktualizaci, která by měla dočasně vyřešit problém, aby nemusel být zastaven prodej hodinek. Zde ale záleží na soudu, jestli mu to bude stačit. Zatím se čeká na podepsání rozhodnutí ITC o zastavení prodeje prezidentem USA, který ale současně může vetovat zákon.

Daný spor je veden jen v USA, ale teoreticky může dát základ pro další spory v jiných zemích. To ale zatím neočekáváme. I tak se jedná o neobvyklou situaci, kdy má Apple takové komplikace na domácí půdě.

Zdroje: gsmarena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat